View Single Post
Vechi 07.01.2014, 22:49:52
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu, e doar o subiectivizare normala, caci orice marturie este subiectiva. Adica, citim marturii ale ortodocsilor carora deodata li s-au deschis ochii si au trecut la np, multumind lui Dumnezeu ca i-a scos de acolo. Si apoi citim marturii ale np carora deodata li s-au deschis ochii si au trecut la ortodoxie, multumind lui Dumnezeu ca i-a scos de acolo. Concluzia? Zi-o tu...

Iar istoricii nu se pun de acord nici macar cu revolutia de acum 25 de ani, ce sa mai spunem de ce a fost acum 2000 de ani... Macar de am mai avea manuscrisele distruse de Biserica ca sa putem face o comparatie... Dar nu le mai avem. Asa ca ne bazam pe ce vedem si pipaim.
Doamne ajută din nou, surioară în suferință.

Orice mărturie este subiectivă, spui ? Mărturia lui Hristos către tălharul de pe cruce, e subiectivă? Adevărat îți spun, azi vei fi cu Mine în Rai. Sau mărturia Sfinților Apostoli, către Toma, că a înviat Hristos, a fost subiectivă ? Oare când Hristos ne cere să mărturisim pentru El înaintea oamenilor, ne cere să fim subiectivi ? Iată că nu orice mărturie e subiectivă, iată că vorbești prostii, scumpa mea surioară, pentru că nefiind creștină, ci în erezie, ești și în suferință.

Da, iubita mea surioară, "ortodocșilor", singurii creștini ce mai există pe pământ, deodată li s-a deschis ochii, cum bine spui, li se deschide mereu, precum Sfântului Apostol Pavel, fostul prigonitor Saul ce era el, deodată i s-a deschis ochii, pe drumul Damascului, și a văzut lumina necreată a lui Hristos, Taborul, trupul înviat, ce îl vom avea cu toții la Înviere, care înviem întru slavă și nu întru osândă. Reconsideră cuvintele, draga mea, și ieși afară din suferința ce îți pricinuiește erezia.

Iar la revoluție, nu ne referim din punct de vedere, istoric, că e de netăgăduit că a fost terminarea regimului comunist în anul acela, acolo ce nu se pun în acord oameni, e că unii nu o numesc revoluție ci lovitură de stat. Dar practic, orice schimbare de la o politică la alta, prin rebeliunea populației, se numește revoluție.

Biserica Creștină (se înțelege că după 1054, doar ortodoxia e Biserica Creștină) nu a distrus niciodată niciun manuscris creștin, ci doar scrieri eretice, după învățătura Bibliei, că oricine ar veni și ar veni și ar vesti o altă Evanghelia decât cea primită să fie anatema. Da, ereziile vestesc o altă Evanghelie, unde preoții nu mai poartă felon, cum cere să i se aducă și Sfântul Apostol Pavel, ci poartă cravată și costum, unde ereticii învață altceva decât ce este scripturistic și s-a învățat de 1800 de ani, până la valul de erezii neo-protestante, peste 60.000 numai în America. Trezește-te surioară, și nu mai pipăi, că totul e limpede, mai clar decât lumina zilei. Vino acasă, și citește cartea care e amintită aici, în primul post.

Bucurii.
Reply With Quote