View Single Post
Vechi 07.01.2014, 12:05:04
paduretu paduretu is offline
Member

Data înregistrării: 25.11.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
Apropo, imi plac animalele.
Nu mai mult decat lui Dumnezeu,dar spre deosebire de El, nu stii scopul lor, care se termina o data cu aceasta lume.

Citat:
Revelatie - uau - (ce stiu eu ce este aia REVELATIE?) este raspunsul la TOATE ENIGMELE. Ce sa ne mai batem atata capul cu ratiunea cand e grele.
Revelatia e data tocmai pentru ca omul nu poate accesa adevarul cu puterile lui . Mintea iti foloseste sa primesti Adevărul , nu ca sa-l descoperi tu.
Citat:
incep sa cred ca lui Adam, de fapt, ii era somn. De-aia a muscat si n-a ascultat.
Adam n-a ascultat din cauza unei "credinte" noi ,nu din cauza rațiunii. Rațiunea a folosit-o sa accepte credinta noua(adusa de sarpe) ca pe un adevar, nu pentru ca era adevarata ci pentru finalitatea ei, EGALITATEA CU CEL MAI MARE decat el. Atragatoare. Adam a "decis" ce e adevarat pe baza unui alt criteriu decat rațiunea,si anume dorinta de a fi EGAL cu "Cel ce Este" .Adam a cazut pentru ca a IGNORAT rațiunea.

Citat:
Ca sa nu ne prapadim de ras (sau de plans), orice filosofie sau credinta trebuie sa o lase mai moale cu logica atunci cand vine vorba sa explice de ce existam, ne bucuram si mai ales suferim. Din acest punct de vedere sunt echidistant fata de orice abordare.
Ortodoxia nu e credinta ci e Adevarul care se primeste prin credinta. O mare diferenta. Adevarul are enervanta calitate de a fi unul singur si inaccesibil dinspre om ,e o usa cu mâner numai de partea lui Dumnezeu;in schimb, credinta e o usa cu mâner numai de partea omului. Arata-mi o credinta care explica suferinta mai bine ca Ortodoxia.
Reply With Quote