View Single Post
Vechi 05.01.2014, 22:19:17
Teonymus Teonymus is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.11.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Amistad Vezi mesajul
Probabil asa se vede cineva mai destept in ochii oamenilor. Este un intelectual la curent cu teoriile stiintifice. Le-a inteles si le poate sustine in fata oricui. Este in randul celor cu IQ ridicat, este in ton cu majoritatea oamenilor de stiinta. Adica este o prostie sa nu crezi in ce spun oamenii de stiinta, nu? Si daca nu crezi in ideile lor esti ca batranii de la tara care nu prea au treaba in domeniul asta. Si apoi de ce sa ne minta oamenii de stiinta?
Explicația dvs. îmi amintește de piesele lui Caragiale :D .
Personal nu cred că e vorba doar de minciună, ci și de gândirea nostră limitată. Suntem oameni și putem greși, întotdeauna trebuie să luăm în calcul și asta, mai ales în știință. Pretenția de adevăr absolut în știință este un moft. Cum poți să susții că un fenomen s-a întâmplat 100% așa, dar el a avut loc cu mulți ani înainte să apară civilizațiile și știința înseși? Cum poți să generalizezi trăsături umane și să le clasezi pe epoci, când tu nu ai săpat pe tot pământul ca să-ți permită o astfel de generalizare? Cum să ai pretenția ca teoria Big Bangului să fie considerată adevărată, când nu ai cum să o probezi? etc. etc.
Sunt și așa-ziși oameni de știință care-și "fabrică" dovezi și mint cu ele, dar mai sunt și unii care limitați de capacitățile noastre intelectuale își mai dau cu presupusul. Nu am nimic cu cei care-și dau cu presupusul, am ceva când văd că nu recunosc că fac asta și au pretenția de a fi aprobați unanim.
Reply With Quote