View Single Post
Vechi 05.01.2014, 16:59:05
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Hm! M-ai facut sa zambesc... Nu trebuie sa te tulburi, dar ceea ce ai scris cu majuscule, din experienta stiu ca este o mare greseala... Frate, nu sta in puterea noastra sa facem singuri anumite lucruri. Nu doar de tine depinde sa renunti definitiv la fumat, ci (mai ales) de mila lui Dumnezeu. Altfel... sa zicem ca lasi fumatul, dar vrajmasul va avea grija sa te impovareze cu altceva.
Ti se pare greu sa te lasi de fumat? Daca ai sti cat de greu este sa te lasi de altele... abandonarea fumatului ti s-ar parea o nimica-toata. Dar sa stii, frate, ca prin recunoasterea pacatului si rugaciune curata, o sa cada viciile de prin tine ca apa de pe gasca. Si cand o sa privesti tigara sau o sa simti mirosul, n-o sa mai poti tu intelege cum de-ti placea atat de mult un lucru atat de lipsit de sens. Ba mai mult: tu vei continua sa visezi ca fumezi, fiindca acolo in subconstientul tau s-a intiparit ceva care nu iese usor. Daca insa mergi mana in mana cu Dumnezeu, nici macar in vis nu vei mai avea parte de astfel de ispite. Crede-ma, te rog. Eu n-am fost fumator, decat ocazional in tinerete, si nu pot sa spun ca mi-a fost greu sa renunt, dar poate ca au fost alte incercari, de care nu credeam sa scap vreodata. Cat timp am facut de capul meu, tot ma bantuiau in vis patimile, dar cand au aparut primele rugaciuni, spovedaniile, puteam sa fiu supus celor mai grele tentatii din obisnuinta anterioara, ca ma lasau rece toate. Nu fiindca eram eu in stare sa rezist, ci fiindca nu mai aveau nici o putere, prin mila lui Dumnezeu. Acum sa nu intelegi cumva ca "m-am albit" de-atata curatat. Mai am inca destule, dintre care orgoliul e regele si mandria, regina!...
Oricum ar fi, sa te ajute Bunul, si sa te intareasca!
E adevarat, spovedania ne ajuta sa trecem mult mai usor peste tentatii.
Reply With Quote