View Single Post
Vechi 05.01.2014, 01:40:55
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

E greu de dat un sfat pe care sa vrei sa-l tii si care sa nu te mahneasca. Din cate imi dau seama, tu deja i-ai creionat Sf Nectarie niste sarcini, iar in particular, mai incerci si..."la doua capete"...
Primul sfat sincer pe care ti-l dau este acela de a nu face promisiuni lui Dumnezeu (sau sfintilor), fiindca nu depinde numai de tine sa le poti tine. Observ ca nu ai suficienta tarie si esti foarte subiectiva. ACUM in acest moment, tu nu ai decat un singur scop: intoarcerea acelui "el". Iar pentru asta, ai fi dispusa sa faci bataturi in genunchi, nu neaparat pentru mantuirea ta. De ce crezi tu ca Dumnezeu l-a indepartat de la tine? Daca El ar fi vazut ca este cel prin care tu te vei mantui, oare nu ar fi intervenit sa sfinteasca aceasta legatura? Eu, inainte sa ma casatoresc, imi amintesc ca l-am rugat pe Dumnezeu sa mi-o scoata inainte pe cea care sa ma ridice ea pe mine din "mocirla", fiindca eram constient ca mi-e greu sa am grija mea sufleteasca, dar sa mai am si grija altuia. Iar Dumnezeu m-a inteles si m-a ajutat intr-un timp record. Iata, avem aproape 22 de ani de casnicie si am simtit harul si mila lui Dumnezeu in casnicia noastra din prima clipa.
Daca vrei sa te rogi, roaga-te pentru sanatatea lui. Multumeste-i lui Dumnezeu pentru ca ti-a scos in cale un astfel de om si roaga-L sa faca, nu dupa voia ta, ci dupa voia Lui. Daca-ti este spre mantuire, stie Dumnezeu ce are de facut. Daca insa va este voua spre pieire, nu-ti mai plange de mila, ca nu el iti este sortitul. Tu roaga-te sa-ti fie adus in viata ta cel cu care sa te potrivesti, care sa te merite si sa-l meriti si mai ales cel prin care sa te mantuiesti si tu si el, ca asa se cuvine intr-un cuplu sanatos de crestini ortodocsi. Restul... stie Dumnezeu, iar sfintii... lucreaza!!
Doamne-ajuta!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote