View Single Post
Vechi 05.01.2014, 00:52:47
sincu irina sincu irina is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.01.2014
Implicit Buna seara

L-am cunoscut pe Sfantul Nectarie intamplator...pana in urma cu o luna, spre rusinea mea, nici nu stiam de existenta lui. Ca fiecare pacatos, aflat la ananghie, am inceput sa cer ajutor. De mica am avut sprijinul Divinitatii alaturi, insa, treptat, treptat, am uitat. Am fost casatorita opt ani...am divortat deoarece casatoria devenise un chin...el, bea foarte mult, facea scandal din orice, uneori venea acasa, alteori nu. Am luat decizia despartirii deoarece relatia noastra, ne afecata foarte mult fetita. Dumnezeu a fost alaturi de mine tot timpul intarindu-ma si ajutandu-ma sa merg mai departe. Deoarece si tatal meu fusese ca sotul meu, ma rugam des lui Dumnezeu sa ma ajute sa cunosc iubirea adevarata..sa ma simt iubita si respectata...sa nu imi fie teama cand zambesc si sa ma tina cineva de mana fara a-si dori sa mi-o rupa. La un an dupa divort, am cunoscut un barbat de aceeasi varsta cu mine. La inceput eram amici, insa treptat am observat ca atunci cand nu vorbeam, simteam o lipsa. Incepuse sa-mi placa de el. Ei, vreau sa va spun, ca prin puterea si dorinta lui Dumnezeu am cunoscut ceea ce nu credeam ca exista. De la acest barbat am invatat foarte multe lucruri..acest barbat m-a facut sa-mi doresc sa invat tot mai mult despre diverse lucruri (fostul meu sot fusese tot timpul impotriva mea, nedorindu-si sa urmez o facultate, etc..dar tot cu voie Domnului am facut-o). Relatia cu acest barbat deosebit a durat patru ani de zile..la inceput aveam in suflet mii de intrebari..ma gandeam daca si el ma iubeste la fel cum il iubesc si eu...greseala mea de atunci, a fost ca am uitat sa-i multumesc Domnului pentru omul care mi-l scosese in cale..ori nu am multumit suficient de mult. Din pacate relatia noastra s-a incheiat..din cauza unor intelegeri...si din cauza orgoliului manifestat de el, a egoismului si poate si a mandriei. Il iubesc din tot sufletul meu si mi-as dori enorm sa se intoarca inapoi. El este botezat ca ortodox, dar din pacate spune des ca el nu crede in existenta lui Dumnezeu (am crezut mereu ca oamenii inteligenti si educati cred in Domnul Dumnezeu..l-a inceput credeam ca glumeste). Am inceput sa citesc Acatistul Sf Nectarie zilnic (in curand vor fi 40 de zile insa eu am hotarat in urma citirii despre bunatatea si minunile lui sa-l citesc toata viata) si paralel cul el citesc Paraclisul Maicii Domnului si Braul Maicii Domnului. Am doua dorinte ca acest Sfant nemaipoment sa-mi inceplineasca doua dorinte care din punctul meu de vedere sunt foarte grele: sa-l faca sa inteleaga si sa creada in puterea lui Dumnezeu si sa-l aduca inapoi. Sper ca Sfantul sa ma ajute (desi sunt foarte multi aomeni care au probleme mai grave decat a mea) deoarece imi este greu iar la serviciu uneori nici nu ma pot concentra. Simt mereu o durere in suflet care parca pare sa-mi opreasca inima din minut in minut. La Sfanta Biserica am fost pentru spovedanie si impartasanie, desi recunosc ca nu mai fusesem de mult timp...am fost si la Sfantul Maslu...aici am simtit ca plutesc de fericire..am plans aproape pe tot parcursul slujbei. Am dat si acatist tot la aceeasi biserica, dar am ramas putin dezamagita deoarece un anumit preot dintr-o localitate vecina si caruia ii fac un serviciu, mi-a spus sa ma rog mai bine singura, deoarece, acatistele sunt prea lungi si preotii din ziua de azi nu-si mai pierd timpul cu asa ceva...nu va inchipuiti cum m-am simtit si ce am simtit in suflet..Dumneavoastra cei care sunteti aici si care ati trecut prin momente grele ce sfat imi dati?
Reply With Quote