View Single Post
Vechi 03.01.2014, 22:07:12
Banikka Banikka is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
BOR se ocupa cu partea teologica, nu cu evolutia tehnologica a societatii. Nu ai nevoie de binecuvantarea Bisericii pentru a discuta despre ceva ce nu intra in sfera de aplicativitate a Bisericii.
Poziția cu tentă ultimativă pe care o exprimați ar trebui să o mai și argumentați. Biserica nu se ocupă cu partea de evoluție tehnologică a societății, însă nu se poate sustrage de la implicațiile morale și spirituale ale unor tehnologii și ale posibilelor și potențialelor utilizări ale tehnologiei.

În ceea ce privește cipurile și foarte posibila lor implantare în oameni, Biserica nu are dreptul, decât dacă se dă la o parte și se decade singură din obligațiile sale, să se comporte ca și cum nu există implicații spirituale și morale ale acestor cipuri, precum și ale sistemului în cadrul și contextul cărora ele vor fi utilizate.

Prin urmare aici nu se ridică doar problema și implicațiile cipurilor, ci și ale sistemului ideologico-politic care le folosește, și asta pentru că aceste fapte au implicații religioase, spirituale și morale în viața credincioșilor și în general a oamenilor.

Cine se sustrage de la obligații se bagă în același timp sub eroarea indiferentismului moral și spiritual.

Citat:
In schimb BOR a spus ca cipurile nu reprezinta un pericol.
Am așa o senzație că spuneți lucrurile foarte apăsat accentuând pe BOR.

Vestea pentru dumneavoastră este că Biserica lui Hristos, cea Ortodoxă, nu se termină la hotarele jurisdicționale ale patriarhiei române. Prin urmare faptul că BOR susține o anumită poziție într-o chestiune nediscutată la nivel panortodox nu înseamnă că și ar avea vreo dreptate absolută.

Pe de altă parte, nu am auzit ca BOR să fi spus că cipurile, implantarea lor și un sistem totalitar care ar face uz de acestea ar fi niște lucruri în acord cu credința creștină. Ba mai mult într-un document al BOR, BOR a precizat că este împotriva oricărei forme de extremism și de TOTALITARISM!! Ce-i drept este cam tardivă poziția, având în vedere că totalitarismul comunist s-a isprăvit în bună măsură, dar ea are valabilitate măcar teoretică pe viitor.

În același timp există poziții exprimate de Biserica Ortodoxă Elenă și de cea Rusă împotriva cipurilor, implantării, controlului și totalitarismului.

Așadar BOR nu este singură pe lumea asta și nici nu va putea la nesfârșit să se comporte ca și cum atât poziția propriilor credincioși cât și a altor Biserici Ortodoxe sunt nule și inexistente.

Citat:
Altfel zic, cand si eu sustin asta exprim pararea oficiala a BOR. Cipofobii cand spun ca este un intruent satanic nu sunt impotriva parerii BOR. Daca nu stim nu mai bine tacem?
Este părerea dumneavoastră personală că ați susține poziția BISERICII LUI HRISTOS ORI A BISERICII ORTODOXE ÎN TOTALITATEA EI!! V-am demonstrat mai sus mai direct, mai indirect că NU AVEȚI FUNDAMENTE PENTRU A PRETINDE CĂ REPREZENTAȚI POZIȚIA AUTENTICĂ DE CREDINȚĂ A BISERICII ORTODOXE UNIVERSALE!!

Cipofobii nu știu cine sunt. Personal nu am frică de vreun cip, însă asta nu înseamnă că nu văd prin rațiunea condusă de principiile și călăuza creștină că cipurile și sistemul totalitar care poate și va face uz de ele sunt periculoase pentru ordinea spirituală și morală a vieții, altfel spus că sunt periculoase pentru mântuire, prin ispitele diavolești pe care le întind și prin felul de viață necreștinesc pe care îl propun și prin care vor duce oamenii departe de Dumnezeu și de Iisus Hristos, departe de Biserică, de viața spirituală și morală și de mântuire.