View Single Post
Vechi 03.01.2014, 00:45:58
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Sincer, facand abstractie de topic si de discutie, ai prefera sa iei banii in mana si sa mergi cu teancul in portofel? Eu sincer nu. E mai comod cu cardul. Si mi se pare o chestie ce tine de evolutie. Am sa repet exemplul cu pieile de animale. Crezi ca nu erau unii care faceau comert care au fost reticenti si considerau ca averea in piei este palpabila si mai sigura decat moneda metalica? Orice schimbare, chiar daca nu are nici o legatura cu religia va intampina oameni reticenti.
La un moment dat cu siguranta cardul bancar va deveni obligatoriu pentru toata lumea. Dar acum nu e. Nu vrei card, nu ai. Dar discutia e mai mult filosofica pentru ca ma indoiesc de faptul ca nu ai avea card. Nu ca il folosesti sau nu, ci ca ai.
Chiar era mai palpabila si mai sigura. Aveau dreptate sa fie reticenti. Si nu a fost un progres, puterea a fost acaparata de unii care nu aveau nimic altceva decat dreptul de a emite moneda.
Am card, nu e asta problema. Scot toti banii odata si gata. Dar asta nu inseamna ca e neaparat un progres. Un sistem totalitar e mult mai usor de construit intr-o lume super tehnologizata. Si ne aruncam si noi cu capul inainte pentru ca ne e mai comod.

Problema de baza e : Avem nevoie in lumea de astazi de si mai multa securitate ? Avem nevoie sa platim miile de boi pe care-i numim jandarmi si care ne mai iau si la bataie ? Avem nevoie sa platim securisti care stau toata ziua si asculta si procurori care nici nu ies din birou ? Care sunt exact amenintarile alea de care ne temem ? Ca eu vad ca tara e pusa pe butuci, am facut imprumuturi uriase ca sa dam bancilor straine bani si ne bucuram ca-l bagam pe un fost PM la parnaie pentru ca ar fi primit 10.000 spaga...plus ca se cheltuie 100.000 ca sa ajunga ala in parnaie. Chiar nu intelegem pe ce lume traim ?