View Single Post
Vechi 03.01.2014, 00:31:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Ok, am citit si e mult mai bine asa, ca am vazut ca si-au dat destui cu parerea fara sa incerce sa cunoasca situatia in detalii, ceea ce denota ce superficiali suntem uneori si grabiti cu judecata..

Pe jumatate sau chiar trei sferturi, problema a fost pusa destul de onorabil, in sensul ca a aratat ca nu a facut cine stie ce bani de pe urma ei, a dorit sa indrepte greseala dpdv material si nu doar, scotand acea poezie din editiile ulterioare, cele deja tiparite si vandute, evident neputand fi chemate inapoi pentru corecturi.
Deci sa se rusineze si cei care au sarit ca "uite, e hotie".

E drept a pe alocuri a fortat cumva nota, dar per total dialogul a fost unul binevoitor si decent.

In ceea ce priveste corespondenta cu dumnealui, cred ca mai este un detaliu care trebuie lamurit, eventual printr-o fotocopie de pe pagina unde a fost publicata poezia (eventual si altele) pentru ase vedea daca ea a fost publicata ca un fel de omagiu pentru parintele Arsenie Boca sau ca avand ca si autor pe parintele Arsenie Boca.

Am indoieli vizavi de a doua varianta deoarece din moment ce parintele Arsenie n-a lasat nici un manuscris in acest sens, nu vad de ce s-ar publica lucrari ca si cand ar fi sub semnatura lui cand de fapt nu sunt.

Acum nu ca nu sunt destule carti cu "marturii" si cuvinte/fapte puse in carca parintelui, unele de o indoielnica ortodoxie, dar asta cu poeziile chiar ar fi o exagerare in plus.

De altfel, daca s-a mers pe aceasta linie, fara doar si poate ar fi si alte poezii, cu alti autori, puse in seamna parintelui si n-ar fi atat de greu de aflat autorii originali si sesizati in acest sens.