Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75
Ma recunosc crestin ortodox pentru ca iubirea de Dumnezeu mi-a fost insuflata prin slujbele Bisericii si invataturile Sfintilor Parinti.
Ascultarea este aliniata poruncii iubirii. Daca intelegerea realitatii dintr-o alta perspectiva este neascultare si orgoliu, imi asum acest pacat.
Ma recunosc budist pentru ca am fost invatat cum sa privesc corect o floare.
Acest amestec de invataturi este perceput ca blasfemie de catre crestini.
Iar budistii spun ca amestecul diferitelor sisteme duce la pierderea puterii specifice fiecareia.
Este o povara pe care trebuie sa o port - pentru ca ambele invataturi sunt doua nestemate nepretuite care invata, fiecare in felul ei despre iubire si adevar.
|
În primul rând, aș vrea să vă spun că, de mai mult timp, vă citesc cu mult interes mesajele și, deși multe dintre convingerile mele sunt diferite, vă apreciez în mod deosebit pentru modul elevat, clar și persuasiv în care argumentați.
Știți să îmbinați atât de bine frumusețea stilului cu rigoarea argumentării teologico-filosofice!
Sunteți un exemplu pentru mine, în această privință!
M-aș bucura ca, atunci când veți fi disponibil pentru a vă petrece mai mult timp pe forum și când "timpul va avea mai multă răbdare și cu mine", să discutăm (polemizăm) pe această temă a relației dintre creștinism și buddhism.
Acum evit să încep discuția, fiindcă prevăd cum ați contraargumenta, iar eu ar trebui să răspund și nu aș avea suficient timp la dispoziție pentru a duce mai departe o discuție atât de interesantă și constructivă. :)
Mă limitez doar la a vă propune să analizați faptul că:
"Acest amestec de invataturi este perceput ca blasfemie de catre crestini.
Iar budistii spun ca amestecul diferitelor sisteme duce la pierderea puterii specifice fiecareia".
Prin urmare, ambele religii la care aderați vă îndeamnă să vă consacrați în mod total... uneia singure.
Ambele credințe pe care le-ați asumat invită la evitarea sincretismului și la asumarea, în mod ontologic și până la capăt, a unui singur mod de viață spirituală...
Un an nou fericit vă doresc și Dumnezeu să ne fie tuturor alături în căutările noastre, fiindcă pe El Îl căutăm!
Cu deosebită prețuire,
Laura Stifter
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca