View Single Post
Vechi 20.12.2013, 14:52:18
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Parintele Gheorghe Calciu despre Biserica si calugarii de la Tanacu
http://www.razbointrucuvant.ro/2008/...rcul-cu-fiare/

"Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, care nu era vizată direct, pentru început, de cele întâmplate la Tanacu, mânăstirea nefiind sub jurisdicția Patriarhiei, care ar fi putut sta liniștit și fără mustrări de conștiința pe scaunul de purtător de cuvânt, a ieșit imediat la iveală cu un verdict drastic de condamnare, făra să știe ce spune și de ce spune. Mai tânărul ierarh al locului a extins condamnarea la «afurisanie» pentru călugăr și călugărițe și la risipirea mânăstirii blestemate, ca în veci să nu se mai rezidească. Foarte frumos prilej de distrugere a unei mânăstiri cu un pretext nevalabil nici canonic, nici juridic, dar prin care ierarhul a dus cu un pas mai departe dorința anticreștinilor presei și Justiției.

Fiecare articler, fiecare politician, fiecare ierarh sau purtător de cuvânt care a aruncat piatra împotriva unui om care nu poate fi acuzat de crima și, cu atât mai puțin de intenție criminală, va primi pe fruntea lui piatra pedepsei lui Dumnezeu care le va spune: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, că am fost în închisoare și nu ați venit să Mă vedeți. Iată piatra pe care ați aruncat-o în Mine se întoarce pe fruntea voastră. (Crede cineva că Iisus vorbea numai de deținuții polititici? Nu, El vorbea de păcătoși, de infractori și tâlhari care au dreptul și ei la cuvântul lui Dumnezeu. Cu atât mai mult niște călugări). Câtă vreme justiția nu și-a spus oficial părerea prin sentință, prezumția de nevinovăție primează. Si chiar după ce justiția aservită puterii întunericului și nu lui Dumnezeu va da o sentință de condamnare așa cum au conceput-o procurorii înainte de a fi cercetat faptele și intențiile acuzaților, inocența părintelui va sta în fața Bisericii adevărate și a credincioșilor ei, neclintită.

Există unele asemănări și unele deosebiri între procesul măicuțelor (și al preacuviosului părinte Daniel) și procesul meu din 1979. Atunci, ca și acum, securitatea (azi poliția) a strigat, cu “avânt” proletar atunci, masonizant și ecumenist acum, că eu (atunci) și parintele Daniel cu măicuțele acum eram/sunt un criminal(i). El aparținând întunecatului ev-mediu, eu aparținând neo-fascismului. El a îndobitocit patru măicuțe îndepărtându-le de desfrâul lumii de astăzi și aducându-le la Dumnezeu, eu îndobitocind o întreagă generație de teologi care, slavă Domnului, sunt printre cei mai buni preoți în prezent. "
Reply With Quote