Citat:
În prealabil postat de antoniap
Multumim, Catalin2, pentru aceasta marturie. Hristos chiar in acest scop S-a rastignit: ca sa ne faca pe noi sfinti. E firesc sa avem evlavie cand apare un semn de sfintenie la altii si sa fim foarte exigenti cu noi insine, nu invers.
|
Deci "cineva a spus" la tv si de asta s-a rastignit Hristos, sa fim naivi si sa inghitim orice hotie, nesupunere, prostie, minciuna, ipocrizie ca produs al sfinteniei (si ma refer. la calugarul zapauc) si descoperirea de sfinti.
Citat:
Asadar, cel mai pacatos sunt eu si nu altcineva, dar nu deznadajduiesc, deoarece Hristos S-a rastignit pentru pacatele mele si am nadejdea ca ma va mantui si pe mine. Dar acum eu sunt in iad si trebuie sa ma smeresc si sa ma rog sa ma izbaveasca Hristos si pe mine de chinurile vesnice.
|
Mda, vorbeam de ipocrizie putin mai sus.
Citat:
Ceea ce preamareste Dumnezeu, insa, omul nu are voie sa huleasca, deoarece huleste Insusi Duhul Sfant Care, iata, n-a cerut aprobare de la cezar, in cine sa se salasluiasca. Cred ca si cezarul ar trebui sa se supuna voii lui Dumnezeu, nu sa se creada mai puternic decat El.
|
Limba de lemn a neoprotestantului in haine ortodoxe.
Si da, nu textul in sine e problema ci cum este manipulat si in ce scop.