Citat:
În prealabil postat de antoniap
Cand n-am habar, citesc ce scriu cei care au habar, intreb, ma duc sa vad cu ochii mei sfinte moaste, ma rog.
|
Aha, deci ochii tai cantaresc si decid: sunt sfinte moaste sau nu.
Daca vad o bucata de carne neputrezita, ma reped sa o pup, ca alea sunt "sfinte moaste".
Pai mergi soro la un gropar si spune cand mai dezgroapa pe cineva, sa vada daca gaseste ceva neputrezit si pentru tine, dai un ban si ti le da sa le iei si acasa, la pupat, pe post de "sfinte moaste".
Ca la Petru Voda s-a mai practicat asta, luam dintr-o groapa comuna unde stim ca au fost ingropati de-a valma si detinuti de drept comun si tortionari ceva oase, si le dam la inchinare, ca sunt 90% sanse sa fie de "marturisitor".
Si chiar daca ar fi de tortionar, nu e pilda aia cu credincioasa care a facut ca dintele de caine sa lumineze, datorita credintei ei ca apartinea unui sfant?
Asa ca de ce sa ne temem, sa urmam canoane, sa facem ascultare, etc.
Trebuie sa cream un cult? Il cream cu orice pret, nu trebuie sa ne sta in cale canoane, rude, istorie sau macar bunul simt.
Cat s-or straduit neoprotestantii sa demonstreze ca ortodocsii sunt "iubitori de cadavre" si nu prea aveau saracii argumente, dar daca va citeste pe voi cum va motivati "evlavia" si cum fabricati voi "sfinte moaste", nu mai au nevoie sa demonstreze nimic, ca rad pana si curcile.
Citat:
Acum nu vreau sa cad nici in cealalta extrema sa spun ca dau pe dinafara de ortodoxa ce sunt, luand, de pilda, modelul tau!
|
De ce, m-ai vazut pe mine facand caz de statutul de ortodox?
Tu esti cea care dai si ridici titluri de ortodocsi.
Mai stii, ca maine ne anunti ca esti episcopeasa la "adevarata biserica blabla".
Citat:
Trebuie sa invatam sa ne mai si multumim cu ce avem, sa-i multumim lui Dumnezeu cand apar semne de sfintenie la cineva drag noua, nu sa cartim la nesfarsit ca niste tzatze: X nu e sfant pentru ca nu e ca Y sau pentru ca a avut ochi albastri, iar mie imi plac negri!
|
Serios?
Asta e rezumatul pe care creerasul tau micutz a reusit sa-l faca la toata discutia de pana acum?
Nu stiu de ce nu ma mir.
Sa ma mir?