View Single Post
Vechi 17.12.2013, 13:01:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
AlinB citeste Viata parintelui Calciu si vei vedea ca nu toti din miscarea legionara au fost criminali ,multi au fost elevi ,unii nu aveau mai mult de 16,17 ani.
Nu toti, dar din pacate, asa cum s-a mai discutat, se incearca canonizarea mai degraba a ideii de legionar prin prisma trecutului unor oameni care au avut o viata sfanta.

Cel putin cei care sunt in primele randuri ale acestei miscari (de canonizare a Sfintilor Inchisorilor), cam asa vad lucrurile.
Nu ai sa gasesti niciunul din ei care sa recunoasca ca ML a facut niste greseli tragice chiar de la inceputuri si ca merita mai degraba condamnata decat luata ca si model.

N-ai sa vezi nici o intentie de a da la o parte trecutul legionar a unora dintre acesti oameni, ci dimpotriva, a fi scos in evidenta, ca si cand in cazul lui Stefan cel Mare si Sfant, pacatele sunt cele care l-au sfinti si la care trebuie sa luam aminte, nu viata crestina, pocainta, etc.

Citat:
Eu stiu de la tatal meu ca un coleg a fost inchis pt un banc nevinovat ,de fapt o poanta aluziva la comunisti.
Ma cam indoiesc ca stia asta din surse sigure.

Persecutiile au durat cam pana in anii 50.
Pe urma, din motive de imagine internationala, s-a schimbat politica, chiar au fost condamnati unii din tortionari.
Faimosul tortionar Turcanu a fost executat exact pentru asta in '54 si alti pioni condamnati prin '57.

Desigur, daca faceai anumite imprudente cu tenta politica, anti-comunista, riscai sa fii chemat la Securitate sa dai explicatii, insa ideea ca cei care spuneai bancuri erau inchisi sau mai rau, era raspindita intentionat, tocmai ca sa intimideze.

Dar chiar si asa, oamenii spuneau la greu astfel de bancuri si nu stiu vreo unul sa fi patit ceva.
Nici macar o invitatie la Secu n-au primit.

In schimb da, o parte din securisti sunt vinovati pentru cele mai multe victime din '89 pentru a regiza instaurarea "democratiei" prin "vointa poporului", cand de fapt s-a schimbat o dictatura cu alta, la putere ramanand de fapt aceeasi comunisti.

Last edited by AlinB; 17.12.2013 at 13:10:46.
Reply With Quote