Citat:
În prealabil postat de Parascheva16
Cum sa isi poarte copilul mama pe constiinta? Daca mama si-a iubit asa de mult fetita si a dorit sa ii dea viata, caci si asa ea avea cancer si un avort nu i-ar fi garantat sanatatea, cum sa se simta prost copila? Cu siguranta ca tatal fetitei o sa ii explice si o sa creasca vazand in mama ei o martira, si chiar daca nu mai e, stie ca a iubit-o.
Mama nu isi omoara copilul, chiar daca ea e bolnava. O femeie insarcinata, poate sa faca ce vrea. Avortul nu garanteaza insanatosirea, din contra. Sunt multe cazuri in care a murit si copilul si mama. Chiar asa am ajuns, sa il omoram pe cel sanatos si tanar ca sa il salvam pe cel bolnav?
|
Eu am citit intr-un articol ca medicii i-au spus femeii ca poate fi salvata cu tratament, dar acesta este incompatibil cu sarcina.
Problema mea este ca eu nu pot sa aleg intre doua vieti. Care viata este pana la urma mai importanta. Tu ce ai alege?
Ti se pare asa usoara alegerea?
Adica sa stau in fata a doua fiinte (ne imaginam ca era copilasul afara, langa mama) si sa aleg pe una din ele. Eu nu pot.
Si mai erau si alte persoane totusi cu suflet, de care trebuie tinut seama: tatal/sotul, parintii femeii si etc.
In povestirea cealalta erau inca 14 sau 15 copii. Aceia chiar erau aer? Nu aveau nevoie de mama?
Nu stiu, mi se pare ca judecati foarte usor.
Eu nu vreau sa spun acum ca nu apreciez gestul mamei, sau ca sunt pro avort. Ci doar ca sunt situatii in care nu putem si nu avem voie sa alegem asa usor. Si nu putem judeca.
Asa cum scrieti voi aici, voi ati ales sa moara mama. Fara nici o problema. Viata ei nu avea nici o valoare. Eu asa percep. Imi pare rau.
Si inca ceva: noi nu stim ce este si ce va fi in sufletul unui om. Nu stim ce traume va purta copilul totusi. Nu stim nici ce este in sufletul tatalui. El totusi nu si-a spus parerea. Fiecare om reactioneaza si simte altfel.
Copila va simti tot timpul lipsa mamei ei si este suficient.
Iarta-ma, suntem in post. Dar eu sunt mai sensibila si am si eu anumite experiente de viata si traume care ma fac sa inteleg foarte bine anumite situatii. Ma doar sufletul pentrun acest caz si pentru ca nu au putut fi salvate amandoua.