View Single Post
Vechi 12.12.2013, 21:39:34
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

German Sterligov, al doilea milionar oficial al Rusiei de după căderea URSS, candidat la președinția Rusiei și la primăria Moscovei, și-a abandonat în 2005 averea pentru a trăi cu familia ca un țăran într-o parte îndepărtată a Rusiei, fiind dovada că se poate găsi fericirea, relatează BBC.
S-a bucurat de o avere impresionantă, a trăit în vile somptuoase, a avut limuzine Masseratti, Ferrari, yachturi de zeci de milioane de dolari și avioane private, dar a renunțat definitiv la acest stil de viață în urmă cu patru ani și a ales să se mute cu familia sa într-o zona rurală a Rusiei, unde a ales să trăiască în mijlocul sălbăticiei.
"Majoritatea prietenilor mei au crezut ca mi-am pierdut mințile, dar după patru ani se dovedește ca am făcut alegerea corectă. Criza economică care i-a afectat pe majoritatea oligarhilor este departe de mine. Spre deosebire de ei, eu sunt liber aici. Nu sunt dependent de nimeni și am suficiente resurse pentru a supraviețui".
La doar 24 de ani, German Sterligov a pus bazele propriei companii și în scurt timp, profitând de vidul de legislatie din acea vreme, a reușit să construiască un imperiu financiar, cu birouri în Londra și New York, și a devenit multi-milionar.
În timp ce Sterligov își făcea un nume în domeniul afacerilor, amenințările începeau să se intensifice, iar el și sotia sa trăiau în permanență cu frica de a nu fi răpiți, brutalizați sau chiar omorâți. “În primii doi ani de relație ne-am mutat de 23 de ori. El mă suna și-mi spunea: «Împachetează, iar ne mutăm». În cercurile în care soțul meu activa aveau loc multe crime", își amintește Alyona, soția miliardarului.
Tocmai din această cauză, nu este de mirare ca oligarhii ruși angajează o armată de gardieni care să-i protejeze. Alyona, a cărei familie era apropiată cu fostul lider comunist Nikita Hrusciov, a urât dintotdeauna să aibă servitori. "Nu-mi doream străini în casa mea. Dar întotdeauna era o excepție: bodyguarzii înarmați până-n dinți. Dupa ce ne-am mutat în Moscova, după o perioadă petrecută în Mayfair- Londra, am realizat că aceștia erau indispensabili. Eram foarte bogați într-o țară în care majoritatea oamenilor nu erau avuți, iar oamenii de afaceri erau țintele favorite ale răpitorilor. Era îngrozitor. Întotdeauna aveam cel puțin două gărzi de corp cu mine, dar odată numărul acestora a ajuns la 60 pentru a mă supraveghea atât pe mine, cât și pe copiii mei", a continuat aceasta, în timp ce soțul său a dat afirmativ din cap. "Eram ca păsările într-o cușcă aurie. Fiind foarte bogați, trăiam într-o sclavie, din care, din fericire, am scăpat", a completat German.
Pentru a scăpa de amenințări, în era președinției lui Boris Elțîn, multe cupluri bogate declarau că s-au despărțit și se afișau la petreceri cu alte persoane pentru a distrage atenția de la familia adevărată.
Un factor important în decizia lor de a-și schimba stilul de viață l-a constituit înfrângerea lui German în alegerile prezidențiale din 2004, când învingător a ieșit actualul premier rus Vladimir Putin.
Au ales ca locație o zona împădurită, aflata la 100 de kilometri depărtare de Moscova, o zonă lipsită de luxul cu care s-au obișnuit, dar pe care nu îl regretă.
În perioada lui de prosperitate, German Sterligov a oferit locuri de muncă pentru 2.500 de persoane. În prezent, aceștia mai sunt doar în numar de doi, ambii muncitori, care îl învață pe Sterligov cum să facă lucruri precum construcția de ziduri sau repararea de garduri.
După o viață trăită în cel mai luxos cartier din Moscova, Sterligov și soția sa și-au schimbat perspectivele asupra vieții și au decis să-și vândă proprietatea din cartierul Rublyovka, apartamentul cu vedere spre Statuia Libertății din New York, birourile de pe Wall Street și din Londra, casa din Elveția, castelul din Franța și apartamentul din Piața Roșie din Moscova pentru a se muta la țară.
Sterligov și-a vândut averea la licitație dupa ce s-a ales praful de ambițiile sale politice, care începuseră cu o campanie pentru funcția de guvernator al Siberiei și au fost urmate de candidaturile pentru primăria Moscovei și în final pentru președinția Rusiei.
Și-a construit o casă de lemn în pădurile dese de lângă Moscova și trăiește acolo muncind, el și copiii săi. Programul de fiecare zi pentru copii constă în literatură, matematică, istorie și geografie cu mama lor, apoi multă rugăciune, lucru la tâmplărie, citirea cărților.
Altfel spus, eliberat de boala materialismului și de traiul îmbâcsit într-o mare capitală a lumii, Sterligov a găsit adevărata fericire, fericirea fără bani.
Pentru a se adapta noii vieți, soția acestuia, Alyona, a schimbat bijuteriile scumpe și hainele de marcă cu fustele lungi și basmaua, precum țăranii din romanele lui Tolstoi. Soții Sterligov și cei patru copii au ales ca reședință o casa umila, fără electricitate, aflată la 15 kilometri depărtare de orice altă locuință. Alyona a născut cel de-al cincilea copil al familiei în noua locuință, fiind asistată la naștere de soțul ei.
După ce s-au mutat, familia a aruncat toate pozele reprezentând vechiul stil de viață și refuză să se uite la televizor sau să folosească Internetul.
"Nu are rost să pierdem timpul copiilor noștri utilizând aceste mecanisme de spălare de creier. Mai bine ne asezăm la masă și vorbim despre cărti decât să ne uităm la mizeriile de la televizor...Ce sunt acum? Doar un țăran oarecare. Un crescător de animale. Nu cred că Putin se mai teme acum de mine", a conchis fostul oligarh.
Părintii nu au dorit să-și dea copiii la școală. Familia este foarte credincioasă, respectând toate obiceiurile religiei ortodoxe.
Sterligov și familia sa nu-și doresc să se întoarcă la viața de dinainte.