vă rog să mă scuzați, dar eu aș zice că topicul în special, este făcut pentru om și nu omul pentru topic!
adică, e ca și cum ar fi câțiva prieteni strânși laolaltă, schimbând impresii despre una despre alta și deodată apare cineva vădit îngrijorat spunând "fraților uitați ce mi s-a întâmplat", moment în care este luat la rost de genu "ia du-te băi și cântă la altă masă" (topic)!
am citit despre experiența ta Moș.neagule cu acea doamnă și tot ce pot să-ți spun e că iertarea nu se impune! nu poți să strângi din dinți și să ceri doamnei care-a comentat malițios pe marginea subiectului cu părintele respectiv, împăcarea. Iertarea vine în timp și ca urmare a unor împrejurări. Eu știu că omul când se simte vinovat nici măcar nu trebuie să ceară iertare, totul stă în atitudinea lui, la felul cum ,stingher, se străduie să-ți căștige bunăvoința.. să te vadă din nou zâmbind! este gestul omului care nutrește afecțiune, empatie, respect față de persoana ta. abia din acel moment te gîndești la iertare! de fapt, cred că din acel moment simți că s-a și ridicat bolovanul de pe inimă și începi să respiri în voie :)
te va ajuta și discuția cu duhovnicul personal pe temă, fără îndoială, dar efectul în sine (al iertării) apare în timp și în funcție de dispoziția doamnei, prietena de familie, dacă va dori să nu dispari din viața dânsei! cu atât mai mult că nu este în vreun fel (direct sau indirect) implicată în povestea cu "flirtul" atribuit acelui preot. Nu forța lucrurile! ai răbdare și momentan evită orice inițiativă ! eu vă doresc împăcare grabnică!
referitor la respectarea... topicului... deh... ce formaliști suntem.... zic și eu că, deși sunt cam contrariată de atmosfera wild (ca să fiu "imparțială") a forumului... la o adică facebocul e grupă mică de grădiniță față de ce-i aici, încropesc și eu o prezentare!!
deci.. numele meu este Eliza și Georgiana (dorința nașei), sunt din București, lucrez la tribunal, sunt și eu (din fericire) născută și crescută în credința ortodoxă și îmi place să-mi fac noi cunoștințe, să vorbesc despre varii motive cu oameni diverși (fie ei atei sau ce-or fi), ah! mai puțin cu rău-voitorii... dar ăștia sunt greu de ignorat :D și astfel să aflu lucruri și întâmplări din care să pot învăța. E bine să iei aminte la ce povestesc alții despre viața lor și greșelile comise ca să te pui în garda, să zic așa, un fel de stand by față de o eventuală ispită identică în care ai putea cădea și tu iar în acel moment să sune alarma cu acel "warning you're in danger of contaminationl!"
îmi plac și mie cărțile și călătoriile, dar prefer totuși să cunosc oamenii! Doamne-ajută la toată lumea!
Last edited by eliza-georgiana; 10.12.2013 at 22:12:15.
|