Citat:
În prealabil postat de fallen
Fara violente! lasati ca bate Dumnezeu pe cine trebuie. Intre timp bestia a plecat pt o vreme, a lasat pe 'baiatul bun", insa cu siguranta se va mai ntoarce; ce sa-i fac dc are personalitati multiple?
|
Are una si aceeasi, tu si iluziile care le hranesti fac sa para ca sunt mai multe.
Citat:
nu pot sa abandonez pur si simplu aceasta batalie, sa capitulez, pt ca am investit aproape toate resursele pe care le aveam si dca renunt acum raman cu absolut nimic;
|
Exact asa functioneaza ceea ce se cheama "tzeapa nigeriana".
Ti se promite marea cu sarea, un castig major (milioane de $$$), si ti se cere in schimb o suma mica de bani.
Pe urma, sub diverse pretexte (ceva nu a mers cum trebuia) trebuie sa mai scoti niste bani, de data asta ceva mai multi.
Dar lucrurile sunt pe cale sa se rezolve, n-ai sa dai inapoi tocmai acum, nu?
Si uite ca totusi nu s-a rezolvat treaba, mai e nevoie de ceva, doar ai dat de doua ori, a treia oara e cu noroc.
A patra oara te gandesti ca ai dat deja o suma considerabila, nu poti risca sa pierzi totul, tocmai acum, nu?
Si mai dai o data.
Si tot asa pana cand nu mai ai ce da sau iti dai seama in cele din urma ca n-ai sa primesti nimic.
Citat:
ma condamn probabil la psihoterapie pt tot restul vietii, si tot nu o sa-i mai gasesc probabil vreun rost (nu ca n-as putea ajunge tot acolo pana la urma, dar macar stiu ca am luptat pana la capat).
|
Inca mai poti salva ceva, dar cu un efort considerabil insa contrar a ceea ce iti spui, ti se pare mai comoda abordarea "kamikaze".
Daca a ajuns ca rostul vietii tale sa fie in relatia asta patetica, atunci unde este credinta ta de fapt, care este scopul vietii, pentru tine?
Esti sigura ca nu esti la fel ca aia care fura si merg pe urma la biserica doar ca sa-si "usureze" constiinta?
Citat:
Asa zic multi, insa nu stau acolo pt ca e mai confortabil, pt ca nu este. Doar ca in alte locuri a fost mult mai rau. Ar fi poate putin mai confortabil dc nu ar trebui sa ma ocuop si cu matrapazlacuri si strategii evazioniste (cum vor sefii), iar chestiile legate de bani au inceput sa ma depaseasca , sa ma panicheze. ai mei cred ca eu sunt platita doar sa vand, sefa are pretentia pt cat ma plateste sa fac si management. Am intr-adevar o problema pt ca mi-e frica sa incerc altceva, s-o iau din nou de la inceput, , mi-e frica de relationarea cu alte persoane - sefi, colegi, clienti.
|
Ba este mai comod, pentru ca diavolul se foloseste de imaginatia si vointa ta ca sa-ti construiasca scenarii negativiste prin care tu te convingi ca ce faci acum e mai bine, ca ar putea fi mai rau daca ai lasa rautatile astea in urma si ai cauta sa incepi o alta viata.
Citat:
Si mai e un aspect ;peste tot ni se cere sa pretindem ca suntem mai mult decat suntem si ca putem mai mult decat defapt putem; ni se cere sa mintim dar sa pastram minciuna, sa nu ne desconspiram, sa o facem sa devina realitate. Sa spunem ca nu ne e frica atunci cand ne este, ca stim atunci cand nu stim, ca ne place atunci cand nu ne place,etc.
Atunci cand suntem depasiti de o problema sa spunem o minciuna, sa ne acoperim unii pe altii atunci cand gresim, si deci am trait intr-asa o minciuna, am incercat sa asimilez "adevarurile' enuntate de ceilalti, incat nici nu mai stiu ce e adevarat si ce nu si ce e bine si ce nu, si ca ar trebui sa fac ca sa fie bine. ca daca fac in felul meu, asa cum stiu sau cred eu ca e bine, nu e bine. Adica e bine pt mine (poate) dar nu e bine pt cei care s-au obisnuit sa minta si sa fie mintiti....
|
Pai asta e ce faci tu cu tine in primul rand. Tu esti cea care te minti, spui ca esti intr-o relatie de casnicie (vezi si titlul topicului) cand de fapt este concubinaj.
Iti spui ca esti cu un barbat care te iubeste cand de fapt cam tot ceea ce face dovedeste exact opusul.
Iti spui ca are planuri serioase cu tine cand de fapt ce face el demonstreaza ca esti animalutzul lui de casa.
Nu stiu cum sa-ti explic, dar e un fenomeni care se traduce cam asa: oamenii in preajma carora ajungi sunt cam la fel cu felul tau de a fi.
Daca tu te ingropi in minciuni, mai devreme sau mai tarziu vei fi ingropata intre mincinosi, incepand cu cei mai aproape de tine.
Inca o data, nu e prea tarziu sa schimbi ceva.