View Single Post
Vechi 10.12.2013, 12:16:42
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jennyy Vezi mesajul
Te rog defineste concret ce inseamna aceasta exprimare "preotii dupa nou".
Probabil ca intre timp ai inteles. In tara noastra, inafara de bisericile (greco/romano) catolice, mai avem si biserici sau manastiri pe stil vechi. Intre cei de pe stilul vechi (stilistii) si cei "de pe nou" (sau dupa ceea ce oficial numim BOR), datorita celor 13 zile diferenta, s-a creat o ruptura care de foarte multe ori este o mare piedica in calea mantuirii noastre, datorita mandriei: "Noi suntem cei buni! Ceilalti nu au Harul lui Dumnezeu!"

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Eu aș fi încercat să nu fac varză încă unul din puținele topice în care nu se cleveteau preoții.

Oare nu aveai zeci de titluri cu bârfă din belșug?
Uite aici unul pe care ai putea să te duci repede: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=16821
Daca am facut sau nu, varza, acest topic, stie Dumnezeu. De la tine imi cer iertare daca ti-am gresit cu ceva.
Nu am avut in intentie sa vorbesc despre asta, dar pur si simplu s-a intamplat. Pe topicele cu pricina... nu obisnuiesc sa intru. Aici nu de barfa e vorba, (cel putin nu cred ca vei gasi in arhiva acestui forum, in ce ma priveste, o alta atitudine, decat de aparare a preotilor), ci de "povara" unui gand, cum ca m-am maniat si m-am certat cu cineva (fie si pe stil vechi). Faptul ca una spun si alta fac, imi da de gandit, fiindca mai am mult de lucru cu rabdarea si blandetea fata de cei din jur!...
Iertare inca o data!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote