Da- aici sunt mai multe aspecte:
-in cazul situatiei prezentate de colega "Fallen" , daca un barbat ajunge sa se comporte la modul asta cu o femeie cu care este impreuna, atunci -cel putin dupa parerea mea- e clar ca sunt probleme foarte grave in aceea relatie si chiar ca nu o iubesti. Repet- e posibil sa ma insel- insa daca ajungi sa te comporti la modul asta cu o femeie, atunci cam e clara treaba ca nu o iubesti. Ori pur si simplu ca barbat nu inteleg de ce sa fii impreuna cu o femeie care nu o iubesti (indiferent ca esti casatorit cu ea ori nu)! Daca atunci cand te duci acasa nu te duci cu drag, nu te duci cu acel sentiment de bucurie, pur si simplu nu vad de ce ai mai sta cu aceea femeie. Daca e numai pentru ceea ce gandesc o parte din barbati (numai sex), atunci cred ca numai pentru atat se gasesc femei care sa vrea numai asta....
Oricum, in situatia prezentata cred ca numai cei doi pot sti exact ceea ce simt unul fata de celalalt si sa ia o decizie;
-acum vorbind la subiectul acestui topic:
-Pentru a preveni esecul profesional, este bine ca fiecare sa-si aleaga din timp o meserie care il sau o atrage, pe care sa o poata practica cu placere. Insa intradevar, in contextul actual din Romania, acest lucru este destul de dificil de realizat- nu mai exista vremurile alea cand terminai scoala profesionala, liceul industrial sau facultatea si primeai in secunda doi repartitia la post- unde vreiai si unde iti placea, de la tractorist la doctor.
-Insa atunci cand totusi se intampla un esec profesional, partenerul/partenera (chiar daca nu e inca sot/sotie, dar pretinde ca te iubeste), este normal sa te sustina neconditionat, si sa caute si sa te ajute in gasirea unui loc de munca, in domeniul care-ti place;
-Pe de alta parte, pentru a aveea succes profesional in meseria care o faci, evident ca trebuie sa ai si o viata de familie bine inchegata si sa iubesti si sa fii iubit. Aici cum am mai spus- am cunoscut oameni din diverse profesii- mecanici de locomotiva sau soferi de autobuz- care, stiind ca aveau acasa o femeie care i iubea cu adevarat, indiferent ce greutati aveau la locul de munca (si erau destule!), plecau si se intorceau fericiti, cu zambetul pe buze, la si de la servici.
Si in fine trebuie sa combat aceasta idee ca daca nu esti inca casatorit sau nu esti cununat religios cu o femeie, atunci chipurile de asta nu ai fi fericit cu aceea femeie.
Un barbat, in momentul in care iubeste o femeie si este iubit de aceea femeie, chiar daca traieste impreuna cu ea si nu este inca casatorit, se va comporta ca atare si o va sustine cu trup si suflet in orice imprejurare, fie la caz de bucurie (cand danseaza cu ea sarba sau hora pana dimineata si canta de bucurie), fie la caz de suparare sau necaz (cand o incurajeaza si se lupta pentru ea).
|