View Single Post
Vechi 06.12.2013, 11:57:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
Vai Corinușa!! păi dacă Șarpele cel vechi i-ar fi zis bietei Eva îmbiind-o spre pomul cunoașterii binelui și răului că în realitate ea încălcă porunca fermă dată de Dumnezeu și consecința este Moartea, crezi tu așa clar și concis cu te exprimi că Eva s-ar fi repezit să mănânce? dar vezi bine că înșelarea s-a produs la alt nivel și niciodată Șarpele nu-ți va pune cizma în gât, acum cu atît mai puțin astăzi în primele veacuri creștine, cerându-ți lepădarea expresă ca să primești pâinea... și-apoi câte justificări nu-și găsește omul când vrea să-și îndreptățească slăbiciunile, numai că dacă Dumnezeu te primește și te iartă când ai acea zdrobire a inimii, atunci când e vorba de-a alege între pâine și credință, nu știu cum o mai fi... La un moment dat, Sfântul Ioan face referire în Apocalipsă că pecetea va fi vizibilă (atât a celor care vor rămâne cu Dumnezeu cât și a celorlalți...) Problema actuală e "acomodarea" cu ideea, acceptarea ei, transformarea mentalității în ceea ce se cheamă nivelarea conștiinței la globalizare... Omul odată învățat cu toate nebuniile, (adică libertățile mieroase specifice drumului spre iad pavat cu bune intenții) nu va mai găsi că e grav/ suspect sau periculos faptul că i se cere supunere oarbă, în orice privință - socială, morală, intimă - din moment ce... toată lumea o face... (iar preoții gen Ioanichie Bălan, Iustin Pârvu, Savatie Baștovoi și alții care au dat alarma vor fi priviți așa cum se tot face pe aici... că vezi nu sunt "infailibili").
Însuși Hristos precizează: Oare Fiul Omului va mai găsi credință pe pământ?... cam la ce te gândești tu că s-o fi referit?
Are Dostoievski o vorbă mare: Dacă mi-ar demonstra cineva că Hristos se află în afara adevărului și ar fi real, că adevărul se află în afara lui Hristos, aș prefera să rămân cu Hristos, decât cu adevărul!!! deci cam ăștia suntem.... cu și fără.... acum prin confuzia păcatului cu păcătosul ,ține de o eroare de interpretare subiectivistă, dar când e vorba de a greși în alegeri ce țin de viață și de moarte, nu te mai învârți după deget.
Da, interesant discurs, dar fara nici o legatura cu vreun cipusor.

Citat:
Totuși, în predica sa despre ecumenism, părintele Matei Vulcănescu a ridicat câteva semne mari de întrebare dintre care eu am reținut că B.O.R. face parte din Consiliul Mondial al Bisericilor!! și întreb și eu: din punct de vedere religios, duhovnicesc, sau din acea frică de Dumnezeu ce trebuie să stea la temelia credinței oricărui credincios, ce caută B.O.R. în Consiliul Mondial al Bisericilor???
Iarasi, fara nici o legatura cu vreun cipusor, in schimb legat de BOSV, un discurs tipic BOSVist.

Mai trebuie dovezi despre care e motorasul cipofobilor?