Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Pai asa se pare din ceea ce citesc despre aia 2 batrani si nu e un caz singular, sunt la fel si in SUA si in alte tari europene. Adica statul decide ca homosexualitatea e un lucru firesc, dupa care ne obliga pe toti sa gandim asa.
Si dintr-o data dreptul tau de a crede in ceea ce vrei, drept care era stipulat pana si in documentele internationale :
Toti oamenii sint egali in fata legii si au, fara nici o deosebire, dreptul la o egala protectie a legii. Toti oamenii au dreptul la o protectie egala impotriva oricarei discriminari care ar viola prezenta Declaratie si impotriva oricarei provocari la o asemenea discriminare.
Orice om are dreptul la libertatea gindirii, de constiinta si religie; acest drept include libertatea de a-si schimba religia sau convingerea, precum si libertatea de a-si manifesta religia sau convingerea, singur sau impreuna cu altii, atit in mod public, cit si privat, prin invatatura, practici religioase, cult si indeplinirea riturilor.
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii; acest drept include libertatea de a avea opinii fara imixtiune din afara, precum si libertatea de a cauta, de a primi si de a raspindi informatii si idei prin orice mijloace si independent de frontierele de stat.
|
Din pacate ai lacune grave de intelegere vizavi de c
um se traduc in practica drepturile de mai sus.
Si sunt sigur ca traiesti cu impresia ca drepturile de mai sus, sunt si trebuie facute numai si numai pentru
satisfactia ta, ca om religios.
Adica daca tu spui ca ateismul e rau, si ca ateul o sa arda in Iad, in chinuri, e dreptul tau sa o faci, ba chiar sa tzipi asta pe strazi, etc.
Daca un ateu zice ca un om religios e irational, aberant ba chiar are ceva probleme psihice pentru ca sustine ca exista lucruri care nu le poate dovedi, zici ca nu, legea ar trebui sa-i puna pumnul in gura respectivului.
Dupa tine, si unul care indeamna la anarhie, terorism, rasism, ar trebui sa beneficieze de libertate de exprimare, miscare, sa-si expuna convingerile in public, sa faca adepti, etc.
Citat:
Parintii au dreptul de prioritate in alegerea felului de invatamint pentru copiii lor minori.
|
Pai au, dar in limiele legii.
Adica iti poti alege gradinita, scoala, liceul, facultatea.
Mai mult, invatamantul obligatoriu e doar de 10 clase parca, deci nici nu e nevoie sa faca un liceu de 4 clase sau o facultate.
Zice ca are libertatea de alegere a felului" nu daca sa ii ofere sau nu invatamant.
Iar "scoala acasa" atat timp cat nu este
reglementata, nu este o alternativa, este ca si cand nu i-ar oferi nimic.
Daca s-ar permite asta, oricine ar putea sa-si sustraga copilul de la scoala si sa faca din el un
analfabet.
Citat:
Homosexualii nu sunt pe nicaieri. Dar iata ca pana si legea lumeasca este aruncata la cos, se infiinteaza CNCD-uri, oamenii sunt amendati sau inchisi pentru ceea ce cred iar copiii trebuie indoctrinati asa cum vrea statul.
|
Pai traiesti intr-un stat democratic, se presupune ca cei care aleg programa scolara sunt pe placul majoritatii, deci daca nu-ti place cum gandeste majoritatea din tara ta, poti sa-ti alegi o alta tara, tu fiind unul din putinii destepti intr-o tara de prosti.
Sau, poti declansa o initiativa, conform legii, de
modificare a legislatiei.
Dar asta nu se face in
tribunale.
Citat:
Ce putem face ? Putem macar sa spunem aceste lucruri.
|
Poti sa le spui, dar daca le spui
ilogic si cu
patima, risti sa treci drept nebun sau idiot si nici sa nu rezolvi practic nimic.
Iar daca esti cu "
macar" e clar ca nu vei schimba niciodata nimic, lipsindu-ti nu doar
ratiunea ci si
vointa.
Citat:
Eu nu vreau nici sa aflu secretele altora, nici sa pun secretele mele pe taraba.
|
Imi tot chinui mintea cu ce mai stiu si eu din Sf. Scriptura, Sf. Traditie, Pateric, ceva si
nu gasesc nici o duhovniceasca preocupare a vreunui crestin in sensul descris de tine mai sus.
Si au trait in societati in care tortura era modelul "civilizat" de ancheta, in care religia oficiala era una pagana iar crestinismul echivalent cu condamnarea la moarte.
Si tot n-au reusit sa se ridice la inaltimea
preocuparilor tale duhovnicesti. Saracii.