View Single Post
Vechi 02.12.2013, 12:50:41
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Au pus deja dar nu ti-ai dat seama inca.

Probabil au ceva pacate ascunse cu care se simt santajabili.
Doamneeeeee! Cum sa pui o astfel de problema? Tu n-ai pacate ascunse? Bineinteles ca am pacate ascunse despre care vreau ca tu sa nu stii. Hristos S-a rastignit pentru pacatosi ca mine, nu pentru ,,drepti'' ca tine. Pentru mantuire, Hristos ne-a lasat Taina Spovedaniei, Sfanta Impartasanie, pocainta, rugaciunea, nu cipurile! Orice om intelept sta la distanta de omul care se spovedeste, pentru ca povara pacatelor proprii fiecaruia ii este suficienta.

Spovedania trebuie sa ramana o taina, asa cum prevede religia crestina, nu sa fie publica, permitand accesul oricui la tainele mele. Pai, daca ma ironizeaza la fiecare pas un alt pacatos, eu cum ma pot pocai, cum constientizez pacatul, cum lupt cu el? Nu-l ascult sau il ascult dintr-o frica lumeasca, straina de Dumnezeu. In schimb, daca ma dojeneste un preot, explicandu-mi unde si de ce am gresiti, e altceva. Pe el il ascult, caci Dumnezeu l-a pus sa faca asta. Acest fel de ascultare ni-l cere Dumnezeu.

Apoi, la Dumnezeu conteaza prezentul, pocainta, modul cum arata sufletul in prezent, nu cum a fost. Astfel, pacatosii pot deveni chiar sfinti. Controlul total, in schimb, baga omul care a gresit in deznadejde, aducandu-i aminte la nesfarsit de o greseala, chiar daca omul s-a pocait. Astfel, il arunca in iad. Asta ce e, daca nu e lepadare?

Una, peste alta, de ce sa-i permit lui Lucifer sa ma controleze in locul lui Hristos?