View Single Post
Vechi 01.12.2013, 06:04:21
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
1. In mitropoliile din Occident se invata sa ne impartasim des. Cine vine regulat la Sf. Liturghie si tine toate posturile, atat cele de peste saptamana, cat si cele de peste an, acela se poate impartasi in fiecare duminica. Deci chestiunea cu cele 7 zile de abstinenta inainte si 3 dupa nu functioneaza. (Art. 21)
Fără spovedanie înainte?

Citat:
2. Aici, in Occident, se fac multe casatorii mixte, intre femei ortodoxe si barbati protestanti sau catolici. Inclusiv in biserica, chiar daca partenerii nu devin ortodocsi. (Art.33)
Îți dai seama cît de ”ortodocși” sînt cei care se căsătoresc cu protestantele. Și invers.

Citat:
3. Desi ne vopsim parul, nu suntem oprite de la Sf. Impartasanie. (Art. 49)
Ar trebui. În special cu cele rujate care se apropie...

Citat:
4. Nu toti vin regulat la sf. Liturghie, si nu-i mai afuriseste nimeni. (Art. 47)
Se autoafurisesc, adică se autoexclud din biserică atunci cînd nu sînt prezenți în biserică (logic) și nu țin legătura cu Hristos și cu Biserica prin primirea Împărtășaniei (iar logic). Nu e vorba că un cleric face o afurisanie cumva împotriva cuiva care, din motive neîntemeiate, nu vine la Liturghie.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote