Ai iubit omul,te-ai daruit cu tot sufletul necazurilor lui, bucuriilor lui
"Pleci dintre noi,simplu,smerit, nestiut de nimeni.Pleci smerit,singur, asa cum ai trait in ultimii ani ai vietii.Te-am vazut in rugaciune, te-am vazut la lucru,te-am vazut in suferinta.In toate ai fost perfect,dar in suferinta ai fost sfant.Rabdarea si linistea sufleteasca iti asezasera de mult pe fata aureola de matir.Ai fost de neegalat. Ai muncit pentru afirmarea valorii crestinismului ortodox in arta si in slujire.
Cand ai muncit pentru Prislop si pentru Draganescu,ai liturghisit. Cand ai pictat la Draganescu, n-ai vorbit,dar ai gandit dumnezeieste, lasandu-te inspirat numai de harul lui Dumnezeu si condus de Revelatia Lui.Ti-ai purtat sufletul cald si ai dat viata,din propria-ti viata, picturii din biserica Draganescu. Ai coborat Divinitatea pe pamant si-ai ridicat pe om spre cerul Divinitatii.Desi pleci, Parinte Arsenie, ramai viu in biserica din Draganescu.
Nu esti mort, esti numai dus.
Ai iubit omul,te-ai daruit cu tot sufletul necazurilor lui, bucuriilor lui. Ai fost duhovnicul, sfatuitorul, echilibrul lui moral-religios.Te-au cautat insetati de cuvantu-ti parintesc.N-ai zidit din temelie o biserica locas de inchinaciune,desi ai restaurat multe ,dar ai zidit,Parinte Arsenie,din temelie o Biserica vie,o obste crestineasca,la care ai lucrat toata viata.Ridica-te si vezi-o!Ea nu te va uita! Se va ruga mereu pentru Parintele ei duhovnic. Traiesti prin aceasta Biserica,esti viu in sufletul ei!"
Cuvantare la inmormantarea Parintelui Arsenie-
Pr.Savian Bunescu
Parohul bisericii din Draganescu intre 1937-1999