Iar partea cu responsabilitatea se observa si in timpul cat suntem impreuna inainte de casatorie! Daca in acel timp barbatul sau femeia nu pot fi responsabili, atunci cu atat mai greu de crezut este ca ar putea fi responsabili dupa casatorie.
Acuma ce ar inseamna concret ä fi responsabil"" (atunci cand intradevar exista sentimente autentice de ambele parti): in primul rand a te completa reciproc , pentru o relatie armonioasa si sanatoasa. Apoi a fi alaturi de persoana iubita, mai ales in momentele dificile si neplacute- imbolnaviri, necazuri la locul de munca sau cu rudele, etc. Apoi a rezolva eventualele neintelegeri si dispute, fara a apela la äjutorul"" neamurilor sau diversilor "binevoitori"" (ca se gasesc destui in situatii de astea). Apoi in situatiile de criza a-ti pastra "sangele rece"", pentru a putea actiona eficient in rezolvarea problemei.
Si bineinteles a fi si o fire vesela, mai "spontana"" (o surpriza placuta, o cina la lumina lumanarii, etc).
Si a sti aceea "linie de demarcatie"": bineinteles ca la orice barbat i place sa iasa cu "baietii"" la un fotbal, o tabla, unii la pescuit, la o bere cand si cand, etc. Insa timpul petrecut astfel nu trebuie sa fie petrecut in detrimentul celui cu femeia iubita. Ce vreau sa zic concret: de exemplul atunci cand femeia iubita are un necaz, se imbolnaveste, este suparata, etc, ca si barbat responsabil mi se pare normal a refuza politicos orice invitatie din partea amicilor, si a fi alaturi de femeia iubita.
Cam asta ar fi- ca ideii generale- partea de responsabilitate. Ori treburile astea trebuie vazute INAINTE de casatorie, pentru a nu aparea surprize neplacute DUPA casatorie.
Bineinteles ca si femeia- in egala masura- trebuie sa dea dovada de responsabilitate si seriozitate. Asa cum sunt si barbati neseriosi, la fel sunt si femei neserioase.
|