Marturia lui Ken Miller in procesul Dover :
Avocat : Domnule, este evolutia un proces intamplator si nedirectionat ?
K.M : Nu cred ca acesta este o intrebare potrivita din punct de vedere stintific. In primul rand evolutia nu este intamplatoare....
si ca sa raspund la a doua parte a intrebarii dumneavoastra, nedirectionat, asta ar insemna o concluzie despre scopul evolutiei si cred ca asta e in afara domeniului stiintei. Deci raspunsul meu cu privire la cei doi termeni din intrebarea dumneavoastra ar fi nu. Sau scuzati-ma, sa incerc sa formulez mai corect,
stiinta nu poate raspunde cu privire la cel de-al doilea termen ( nedirectionat ). Cred ca asta e o formulare mai buna.
Avocat : Deci
daca un elev crede ca asta ar fi un fapt, asta ar insemna ca el nu a inteles ce trebuie ?
K.M : Daca un elev crede ca stiinta spune ca evolutia este intamplatoare si nedirectionata inseamna ca el crede ceva gresit ? Da, cred ca raspunsul meu la aceasta intrebare e
da, ar fi o intelegere gresita a ceea ce stiinta poate afirma despre evolutie.
Avocat : Domnule nu scrie in editia din 1995 a manualului de Biologie scris de dumneavoastra : " E important sa pastram acest concept in minte.
Evolutia este intamplatoare si nedirectionata " si "
evolutia este intamplatoare si nedirectionata " este scris cu litere groase ?
K.M. : Ca sa fiu sincer, nu imi amintesc daca era scris ingrosat sau normal dar sunt sigur ca aveti o copie a cartii si sunt sigur ca mi-o veti arata ca sa-mi reimprospatez memoria.
avocatul ii inmaneaza cartea lui K.M
K.M : Ca sa raspund la intrebarea dumneavoastra, fraza suna asa : "
Cand facem asta e important sa pastram acest concept in minte". si
intr-adevar apoi e scris ingrosat : "evolutia este intamplatoare si nedirectionata" .Deci da, asa scrie in carte.
Avocat :Nu e adevarat ca
atunci cand scrii cu litere groase intr-un manual, o faci pentru a-i spune elevului ca idea aceea este o idee cheie ?
K.M. :
Da domnule, e adevarat.
Avocat : Dar ati declarat mai devreme ca acesta nu este un concept stiintific.
K.M : Da
Avocat : Deci de ce a aparut in manual ?
K.M : A aparut in manual pentru ca... asa cum sunt sigur ca stiti nu a aparut nici in prima editie, nici in a doua, nici in a patra si nici in a 5 a.

Avocat : Intrebarea mea e de ce a aparut in editia aceasta.
K.M : Incerc sa creez cadrul pentru a va oferi un raspuns complet la intrebarea dumneavoastra...
Dupa care Ken Miller da vina pe un coleg Joe, cica el ar fi scris capitolul respectiv si Ken Miller nu a observat asta ca sigur n-o lasa sa apara in carte.
P.S ;Unii spun ca afirmatia ar fi aparut in toate primele 4 editii ale manualului de biologie.