View Single Post
Vechi 25.11.2013, 22:26:43
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
-eu cred ca problema este ca se pune prea mare accent pe cipuri si nu se zic mai multe despre organizatii satanice (masonerie),secte satanice,magie ,vrajitorie,yoga,new age,ecumenism...si oricare alta forma de satanism pe care orice crestin trebuie sa o respinga
-parintele Vulcanescu a tinut o predica la Petru Voda dar a vorbit numai despre dreapta credinta si despre erezii si pericolul ecumenismului ; chiar zice in predica ca problemele legate de cipuri si de gaze de sist sunt minore in comparatie cu erezia ecumenista.

Predica pr Matei Vulcanescu la Manastirea Petru Voda – Despre ecumenism.
http://carteromaneasca.wordpress.com...pre-ecumenism/

Despre ecumenismul eretic,CMB (Consiliul Mondial al Bisericilor),papistasii(romano-catolicii) si protestantii sunt eretici si sunt primiti(conform canoanelor) la ortodoxie prin botez nu prin mirungere ; despre saptamana de rugaciune (uraciune) ecumenica…Despre cele 3 tipuri de ateism conform Sfantului Grigorie Palama. Marturisirea Ortodoxiei.
Indiferenta/ inactiunea – sau dormitul in opinci propovaduit de Alin – a treia forma de ateism!! si cu ce patos predica
Primele doua sunt ateismul clasic, in care omul nu crede in existenta lui Dumnezeu si a doua erezia (a nu crede in Ortodoxie).
La minutul 23 parintele precizeaza ca in Grecia (inca) nu exista asa-numita saptamana de uraciune ecumenica, la noi da! Crestinii botezati ,mirunsi si impartasiti sunt membri deplini ai Bisericii lui Hristos, ar trebui sa protesteze, ca nu sunt jumatati de masura. Biserica Ortodoxa nu este clericalista. Nu Patriarhul, Sinodul sau clericii detin Adevarul, noi fiind oi necuvantatoare conduse de ei... NU!!
Noi suntem madularii vii ale Bisericii si noi tinem dreapta credinta si marturisirea, de aceea avem cuvant greu de dat inaintea lui Dumnezeu pentru marturisirea Ortodoxiei. Sa nu spunem niciodata ca cine sunt eu, sa marturisesc sa scriu importriva ereziei, un amarat de laic, nici teologia nu am facut, cum sa protestez eu impotriva ereziei.... pentru ca Dumnezeu va cere cuvant de la noi ca nu am marturisit in vremuri de prigoana. Traim vremuri babilonice, iar Hristos este batjocoprit prin acorduri eretice!!

Mentioneaza ca a trimis o scrisoare deschisa Patriarhului Romaniei si catre Sf. Sinod ! Ca s-a semnat o erezie in anul 1994 – Acordul de la Chambesy….
Despre nementionarea in Minei a ereziei monotelite… a ereticului Sever…
Nu mai exista duminica slujba de anatemizare a ereziilor in Biserica! Anatema este data de Sfintii Parinti invataturii celei stricate.

Eu chiar n-am stiut ca in zilele noastre se dau anateme impotriva celor ce se boteaza ortodox! (vorbeste despre asta spre sfarsitul predicii) Doamne ce vremuri traim!!
Multumesc pentru postare!