Am citit mesajul tau si m-am incumetat sa raspund fiindca stiu cum e sa ai probleme cu parintii. Din cate vad eu problemele tale cu mama sunt mult mai adanci, deci sunt niste rani cumplite. Mama ta nu se va schimba NICIODATA! asta trebuie sa accepti, poti incerca sa o bati, sa o injuri, sa o iei cu zaharelu, n-o sa mearga, asa ca renunta la lupta asta fiindca iti va consuma multa energie, iti spun din ce am invatat la Alcolicii Anonimi si din proprie experienta.
In clipa in care eu ma duc sa ma intregesc cu Dumnezeu, cel mai rau partener de viata poate sa devina plinatatea bucuriei mele. Pot sa-l iubesc asa cum e. Ca si Dumnezeu ma iubeste pe mine asa cum sunt. Si vom avea surprize: pe masura ce creste iubirea si rabdarea noastra, descoperim ca cel de langa noi se vindeca. Il vindeca Dumnezeu care face minuni: ca eu l-am batut la cap 20 de ani si nu s-a schimbat, iar cand l-am lasat in pace si l-am dat pe “ mana “ lui Dumnezeu, a inceput sa se schimbe.
Maica Siluana
Frumos nu-i asa?
Cum putem ajuta pe cineva care este botezat, dar merge foarte rar la biserica, ca sa cunoasca puterea credintei?
Numai si numai rugandu-te. O doamna se plangea unui parinte: " Parinte, nu te mai ruga de el, roaga-te pentru el ". Cand vrem sa-i ajutam pe cei din jurul nostru in relatia cu lor cu Dumnezeu, incercati sa vorbiti mai putin cu ei despre Dumnezeu, ci mai mult cu Dumnezeu despre ei. Dumnezeu are un alt mod de a lucra decat al nostru. Oamenii de la noi nu primesc, dar Dumnezeu lucreaza. Nu deznadajduiti, ziceti tot timpul " Doamne, nu ma lasa, Doamne nu-l parasi ". Si sa va mai spun ceva: Luati-l de mana si mergeti cu el la biserica, fara sa-l luati de mana fizica. L-ati pus pe pomelnic? Duceti-l la biserica. Si Dumnezeu lucreaza. Sa credeti: Dumnezeu se ocupa de mantuirea oamenilor, nu noi. Noi sa ne ocupam de noi si relatia noastra cu Dumnezeu, in care sa intre toti ceilalti.
Maica Siluana
La toata lumea scot ochii cu maica Siluana, dar pe buna dreptate, si stii de ce? fiindca multi au apelat la ajutorul ei, au citit din cartile, conferintele ei, au incercat cu seminarul iertarii si au avut succes ca sa zic asa.