24.12.2007, 15:57:26
|
Member
|
|
Data înregistrării: 27.06.2007
|
|
Citat:
În prealabil postat de Traditie
Trupul îmbatrâneste numai daca crezi în atomi, electroni, celule, cromozomi si altele ca acestea (îmi sta pe limba sa folosesc niste calificative, dar ma abtin pentru decenta discutiei).
Oamenii îmbatrânesc fiindca cred ca e firesc sa se întâmple asta iar Dumnezeu îngaduie ca ei sa îmbatrâneasca potrivit planurilor Lui, fiindca pentru aceia e mai bine sa se întâmple asa. Bolile sunt din pricina pacatelor si de asemeni din pricina necredintei, sau a credintei în microbi, virusi si alte entitati imaginare.
Cu trecerea anilor majoritatea oamenilor se îndeparteaza de adevar fiindca pacatele afecteaza claritatea mintii si de asemeni afecteaza integritatea simturilor. Fiindca pacatul nu e o simpla nelegiuire, aduce o schimbare ontologica a fiintei umane (de aceea a si interzis Dumnezeu pacatele). Mai întelepti cu trecerea anilor devin doar un numar extrem de mic de oameni, cei care si-au rastignit toata viata lumeasca si s-au încredintat total lui Dumnezeu, cautrând în fiecare secunda doar voia Lui. Numai acestia pot fi calauziti de catre El si numai calauzirea Lui ne poate aduce la cunoasterea cautata. Mitul batrânului întelept e bun pentru basme si filme, în realitate batrânii sunt niste tolomaci cu mintea tocita, exceptie facând cei care au trait ascetic si care sunt extrem de putini. Majoritatea batrânilor au îmbatrânit în pacate, trebuie sa fim obiectivi chiar daca e dureros sa acceptam adevarul ca bunicii si parintii nostri au trait nesabuit.
Nu e vorba de autosugestie, dimpotriva. Batrânetea vine fiindca oamenii se autosugestioneaza ca e normal si în aceste conditii Dumnezeu nu poate lucra procesul de transfigurare al corpului lor. Deci ce apar eu e tocmai necesitatea lipsei autosugestiei.
Încearca sa întelegi ca stiinta e o minciuna, daca iubesti adevarul. Faptul ca sunt milioane de oameni de stiinta, medici etc nu înseamna ca stiinta e adevarata. Toti acesti oameni sunt rataciti, cu mintea întunecata de aceste minciuni stiintifice si de altele.
|
1. Posteaza, te rog, mai multe lucrari ale Sfintilor Parinti care sustin asa ceva.
2. Tot asa crede si duhovnicul tau ?
|