View Single Post
Vechi 24.12.2007, 12:12:45
Chriss-tian78 Chriss-tian78 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia
Christian, Lidia, Oni,...

Obiectivitatea afirmatiilor lui Traditie nu poate fi inteleasa cu gindirea noastra asa cum ne-a fost ea data la nastere. Procesul de baza in Ortodoxie de care Hristos vorbeste neincetat este schimbarea noastra...pentru a ne sfinti, pentru a vedea Slava Lui Dumnezeu(astea nu sunt doar versuri si citate din Liturghie ci fenomene reale, vii, pentru care trebuie MAI INTII sa ne TREZIM)... proces numit de ortodocsii greci Metanoia.
Oamenii, cercetatorii nu creaza nimic, ci materia se diversifica prin om.

Un prieten mi-a spus ca in muntele Athos a discutat cu 3 academicieni rusi( cu doctorate grele...) care pe la 55 de ani au inteles ca "celulele nu exista"!!!!!!!! si imediat au hotarit sa nu mai piarda timpul cu timpenii si s-au calugarit.

Asta iti spune ceva sau o sa-i faci si pe ei nesanatosi la cap ca pe Traditie?

da si inca ceva...

-nu stiu daca ati observat dar toate descoperirile "inventiile" de fapt nu sunt inventii ci prognosticari si pronosticuri..."ceva" care era deja intuit deci Creatii de fapt nu exista. Iluzia omenirii este ca noi credem ca ne jucam si modelam materia cind de fapt MATERIA se joaca cu noi prin legile sale, numeroasele legi, in mijlocul carora am fost "parasutati" acum 15000 de ani si care apartin dracilor

- Ati auzit de experimentul maimutelor de pe o insula si cartofii?
atata timp cat nu se vine cu argumente concrete si bine obiectivate nu au nici o relevanta afirmatiile legate de neexistenta celulor? Caci daca aceste celule care formeaza materia vie a organismului nu exista, atunci nici noi nu existam. Curios e faptul ca nici un Sfant sau macar un teolog,gen D. Staniloae nu a vorbit de inexistenta celuelelor. Iar metanoia inseamna schimbarea mintii nu a unei credinte in ceva, din cate stiu. Intradevar omul nu creaza nimic caci doar Creatorul e cel care creaza cu adevarat, omul doar se foloseste de materie pt asi imbunatati viata.
Reply With Quote