View Single Post
Vechi 20.11.2013, 23:06:33
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sylvester Vezi mesajul
Și nici nu știu dacă a fost vreodată creștină... adevăratul creștinism a fost cel din catacombele primelor trei secole, acolo unde se păstrau cu sfințenie învățăturile Domnului nostru Iisus Christos și unde, în ciuda martirajelor și a batjocurii la care era supusă, familia creștină era mai unită ca niciodată. Odată cu oficializarea cultului creștin din timpul împăratului Constantin cel Mare, creștinismul nu a ieșit victorios, ci, din contră, păgânismul. Creștinii au uitat, încetul cu încetul, credința adevărată, religia creștină s-a politizat la maximum, tradițiile și obiceiurile păgâne au fost preluate de către Biserica Creștină, împăratul a fost divinizat etc. Cu toate acestea, cel puțin în mediul rural, frica de Dumnezeu i-a îndemnat pe oameni să trăiască o viață curată sub îndrumarea slujitorilor Bisericii.
Imi place ca o gramada de oameni au o nostalgie bolnava pt o perioada, belle-epoqueizata de altfel, gen "unde este perioada aceea a catacombelor, cand crestinii erau sarea pamantului si indurau cu zambetul pe buze genocidul."

Hai sa clarificam ceva.
In primul rand, era o perioada extrem de grea, la care nu stiu cati dintre noi am rezista.
In al doilea rand, nu erau toti gata de martiraj "at a drop of a hat"(ma rog erau circumcelionistii, dar ei deja devenisera un cult al mortii ciudat si eretic).
Au fost o gramada de oameni care fugeau, mituiau oficialii ca sa scrie ca au inchinat ofrande, colaboratori cu regimul(http://en.wikipedia.org/wiki/Traditors), etc.