View Single Post
Vechi 17.11.2013, 20:02:35
Teonymus Teonymus is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.11.2013
Implicit Evoluționismul nu este compatibil cu creștinismul

Ciudat cum o simplă teorie poate să stârnească atâtea pasiuni în lumea științifică și nu numai.
M-am întrebat de multe ori, cum de a câștigat atâta popularitate această teorie așa de fantezistă? Fiindcă trebuie să vă spun că această teorie nu a fost probată de nimic până acum. Tot ce susțin evoluționiștii se bazează pur și simplu pe propria lor imaginație. Adică, se descoperă niște oase și se fac "reconstituiri" asupra formei pe care se crede că ar fi avut-o acel animal. Dar mă întreb eu, și dacă găsesc ceva nou, de unde știu ei că acel animal nu a fost o specie de sine stătătoare care a dispărut de-a lungul timpului? Chiar și astăzi sunt multe animale pe cale de dispariție. Practic toate așa zisele "dovezi" în favoarea lor sunt pur și simplu niște păreri proprii cu pretenția de a fi considerate adevăr absolut.
Dar să revenim la întrebarea mea. De ce a câștigat atât de mult teren teoria evoluționistă? Pentru că-l exclude pe Dumnezeu din creație. Totul este o întâmplare.
Unii vin acum să lege credința de evoluție, dar mă întreb eu, cum este posibilă o astfel de "uniune" în viziunea bibliei? Biblia spune că Dumnezeu este atotputernic și că a creat lumea în 6 zile. Oare nu putea Dumnezeu să facă asta întocmai? Era nevoie numaidecât de câteva "miliarde" de ani pentru ca această creație să ajungă la desăvârșire?
Nu era nevoie, atunci ce rost mai are să susținem evoluția? Ar fi un nonsens teologic.
Reply With Quote