Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Nu mai bine te duci sa te culci? Serios acum.
|
Dpa cum se vede, asta am si facut. Am citit postarea ta si am raspuns abia dimineata, cand m-am trezit.
Citat:
Nu vrea nimeni sa intre intr-o polemica cu tine, intr-o discutie pe baza de argumente... nimic. Le stim pe toate. Stim deja cum vor decurge. Stim argumentele noastre, stim interpretarea voastra pervertita... le stim pe toate.
|
Arata una sau mai multe interpretari pervertite. Cand faci o afirmatie, trebuie sa ti-o asumi. Alaltaieri, cineva ne acuza de erezii. I-am cerut sa arate, cu Sfanta Scriptura, o erezie de a noastra (a adventistilor de ziua a saptea) dar nu raspunde. A aruncat cu noroi si a disparut. Sper sa nu ai si tu acelasi stil alunecos, care nu face cinste unui crestin (copil a lui Dumnezeu).
Citat:
Am totusi o precizare, de bun simt este sa nu iti asumi o denumire mincinoasa scriind ca esti ortodox stiind ca asta poate crea confuzii. Altfel zis reaua intentie facand asta iti cam evidentiaza intentiile: prozelitismul pe un formul ortodox.
|
Inainte de a face tot felul de afirmatii jignitoare, te-ai gandit ca poate nici nu am observat amanuntul cu specificarea confesiunii? Am corectat acea greseala (pe care chiar nu o observasem).
Citat:
Si totusi exista o intrebare retorica (indiferent ce vrei raspunde nu intru in dialog) la care nici unul dintre voi nu raspunde. Hristos este Dumnezeu (infailibil) si El a spus ca pe Biserica Lui nu o vor birui nici portile iadului.
|
Biserica Lui nu va fi biruita (este o biserica luptatoare si biruitoare). Dar, cand vorbim de aceasta biserica, nu trebuie sa te gandesti la o confesiune anume. De altfel, nici la judecata nu va conta din ce confesiune am facut parte. Dumnezeu are alte criterii de a judeca.
Citat:
Biserica se bazeaza pe invataturile Sale (corecte).
|
Cand spui invataturile Sale corecte, la ce te referi? La invataturile bisericii sau la invataturile lui Hristos (gasite numai in Sfanta Scriptura)?
Citat:
Tinad cont ca voi ati aparut dupa multe sute de ani, presupunand ca voi ati fi Biserica Lui, intre perioada apostolica si momentul aparitiei voastre a fost biruita Biserica? Nu ma intereseaza raspunsul tau, dar poate ar trebui sa iti pui tie intrebarea asta.
|
Gresit. Primii adventisti de ziua a saptea au fost Sfintii Apostoli si crestinii din vremea lor. Pazeau ziua a saptea si erau asteptatori (adventisti) ai revenirii Domnului Iisus Hristos. De-a lungul veacurilor, credinta apostolica a fost pastrata chiar daca bisericile istorice (politice) au incercat sa o inabuse. Iar in zilele din urma, aceasta credinta apostolica va fi tot mai cunoscuta (pentru ca oamenii sa poata alege).