Citat:
În prealabil postat de Dalian
Așa a zis șarpele Evei.
Și păcatul a intrat în lume.
|
Nu este frumoasa comparatria dvs. Eu v-am invitat la o discutie despre credinta izvorata din invataturile Domnului Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli. Eu stiam ca astfel de invataturi duc la mantuire (o spune Sfantul Apostol Pavel), nicidecum la pacat.
Citat:
În prealabil postat de Dalian
Dar uite ce ne învață pe noi sfinții: "Ei au diavoli numiti arhiconi, zice Sfântul Ioan Gură de Aur. Îi învată toată Scriptura pe de rost, dar pe dos, pe dos, pe dos. Le tâlcuieste toată Scriptura pe dos. Din Scriptură îti vorbeste, dar pe dos, nu cum spune Biserica si dogmele Bisericii. Să nu vorbiti cu ei."
|
Sper sa nu va suparati, dar ma indoiesc ca ar fi spus asa ceva Sfantul Ioan Gura de Aur. Indicati-mi in ce omilie a spus asa ceva.
Ca tot veni vorba de Sfantul Ioan Gura de Aur, stiti ca a fost "sectar" (din punctul dvs. de vedere)? Desi provenea dintr-o familie crestina (primind o educatie crestina, de la mama sa Antusa), s-a botezat la maturitate. De altfel, mai sunt si alti "sectanti" care au facut acelasi lucru. Ex: Sfantul Vasile cel Mare, Sfantul Grigore de Nazians (fiu de episcop).