View Single Post
Vechi 10.11.2013, 01:13:19
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
De ce sa-l paraseasca daca e necredincios? Alaturi de ea, el va fi mereu cuplat la orizontul credintei, in timp ce ea va fi mereu in dialog cu necredinta. Alatuarea poate fi benefica pentru ambii, cel putin nu va exista sedentarism spiritual, ci dileme continue ce poate sa-i faca sa caute. Cred totusi ca n-ar trebui sa se grabeasca cu cununia religioasa, tratand-o superficial. Sunt convinsa ca sunt destui care merg in fata altarului privind cununia mai degraba ca pe o traditie culturala pe care trebuie sa o bifeze, insa in cazul lor, exista si sfidare, nu doar formalism, caci doresc sa schimbe unele randuieli din taina cununiei, de aceea, nu cred ca e cazul sa o faca acum. E de-a dreptul stanjenitor sa mergi la preot sa-i spui: "parinte, lui sa nu-i dati cununia sa o sarute, ca nu vrea etc.etc.". Atunci sa nu se mai cunune in ritul bizantin, nu sa aiba pretentia sa se schimbe randuiala pentru el. Pe el nu-l invinovatesc, poate confunda Biserica Ortodoxa cu una din denominatiunile americane recent aparute, un fel de club, unde tu stabilesti regia nuntii, insa ea n-ar trebui sa se preteze la asa ceva. Sa ceara iertare si binecuvantare lui Dumnezeu printr-o rugaciune sincera, nu printr-o pseudo-cununie.
Multi Parinti au spus si la conferinte si in carti, ca nu putem sa schimbam omul. Apoi, Dumnezeu mantuieste oamenii, nu noi. Sa crezi ca ai putere sa schimbi un om din ateu in credincios, e putin naiv. Apoi, inseamna ca tu esti o sfanta si plina de har. E foarte dificil cand doi oameni au valori diferite. Eu una nu am auzit nici un parinte imbunatatit sa sfatuiasca fetele sa isi ia atei ca si sot. Daca nu o sa se schimbe nicioadata? Ce faci? Iti pierzi si tu sufletul de dragul lui? Eu zic ca in situatii de genul acesta, la un moment dat s-ar putea sa fi nevoita sa alegi: barbatul sau Dumnezeu.
Reply With Quote