Citat:
În prealabil postat de catalin2
Eu nu am spus de infailibilitatea personala a sfintilor, in mesajul la care am raspuns era vorba de altceva. Sfintii nu sunt infailibili, dar revelatia este.
De exemplu, noi credem in revelatia din Facerea si talcuirera sfintilor.
|
Vezi tu, mai trebuie sa demonstrezi ca talcuirile sfintilor sunt perfect echivalente cu revelatia, altfel de fapt nu faci decat sa reafirmi ceea ce ai incercat sa negi ca afirmi (infaibilitatea personala a sfintilor).
Citat:
Aceasta e autoritatea pentur noi. Cei ce sustin in teoria evolutionista cred ca filozofii (pentru ca la inceput evolutionismul nu a avut legatura cu stiinta, ci era o ipoteza filozofica) iluministi atei din sec. XVIII au gasit adevarul si astfel revelatia si Facerea sunt gresite.
|
As vrea si eu niste nume de autori si titluri de lucrari evolutioniste din sec. XVIII.
Citat:
Culmea e ca azi unii credinciosi au ajuns sa creada explicatia ateilor de atunci si sa creada ca revelatia e gresita. De aceea ei apeleaza ca autoritate la oamenii de stiinta evolutionisti si la aceasta teorie.
|
Evolutionismul ca teorie stiintifica este departe de a fi validata.
Si totusi cei ca tine sunt atat de speriati de ea, incat cred ca alternativa la o prostie este sa spuna ca lumea a aparut in 5 zile, literalmente, aspect care nu are nici o tangenta cu stiinta si nici macar nu este dogma religioasa.
Citat:
Asta e si motivul pentru care cei ca tine incearca cu insistenta sa spuna ca lumea a fost creata
|
Da, dar nu neaparat cum sustii tu (ce ziceam putin mai sus) si au imaginat-o unii sfinti.
Si iarasi ne intoarcem la inceputul postarii, poti echiva interpretarea unor sfinti cu revelatia avand deci valoare de dogma?