Traditie,chiar m-ai facut sa rad de data aceasta...daca nu exista celule inseamna ca tu esti un duh,dar ma-ndoiesc,ca un duh sa stea in fata calculatorului.Ai sa vezi cate celule exista cand ai sa ajungi(Doamne fereste!)sa-ti fie analizate de doctori.
O sa deschid înca un topic sa discutam ce e cu aceste asa-zise celule si despre restul asa-zisei alcatuiri microscopice a lumii. M-ai dezamagit cu nivelul tau de întelegere.
"Bolile sunt din pricina pacatelor si de asemeni din pricina necredintei, sau a credintei în microbi, virusi si alte entitati imaginare." - oare nu ai intalnit pacatosi sanatosi tun? Necredinciosi care nu au trecut prin spitale si totodata credinciosi care de mici, de tineri au avut probleme de sanatate?
Oare daca nu crezi in microbi, ei nu exista? Ia un microscop si uite-te la streptococii aranjati in sir, la stafilococii dispusi in gramezi, la diplococii gen meningococ dispusi doi cate doi. Iti spun ca i-am vazut. MI-ADUC AMINTE DE ALTA INTREBARE: OARE DACA CREZI CA NU EXISTA DIAVOL, EL NU EXISTA?
Întâi ar trebui sa clarificam ce e pacatul.
ai dreptate într-o masura, bolile mai sunt trimise si cu alte scopuri, dar un spirit curatat de pacate e puternic si nu e terorizat de aceste boli.
Eu nu ma bazez pe ce vad cu ochii trupesti fiindca diavolul poate sa naluceasca orice.
O sa continui discutia despre microbi pe topicul pe care îl voi crea imediat. Aici mai zic doar atât: Dumnezeu nu a creat microbi, ei sunt doar o explicatie pentru cei slabi în credinta, poate chiar sunt lucrarea de amagire (împreuna cu celulele & stuff) de care vorbeste Sf. Pavel.
PAI UNDE MAI E PUTEREA SPOVEDANIEI SI A SF IMPARTASANII? Am citit ca unii se straduiesc o viata si altii se pocaiesc o zi, iar Dumnezeu ii primeste. Poate are si mare bucurie in Rai, ca tatal pentru fiul cel ratacit, cand s-a intors! El ii asteapta chiar si pe acei "tolomaci cu mintea tocita",nu te grabi sa ii arunci si sa ii consideri pierduti pana ce Elnu ii considera asa!
Spovedania si împartasania pot ajuta dar ca sufletul sa-si vada pacatele, sa se trezeasca din ele, e un lucru foarte rar, e lucrarea directa a Duhului Sfânt si poate avea loc doar la cineva care se lupta necontenit cu patimile si raspândirea mintii.
DE UNDE STII ASA SIGUR? Eu ma gandesc ca Dumnezeu a randuit celule. Le-am vazut la microscop optic, le-am vazut in mici detalii de structura la microscopul electronic si m-am minunat de intelepciunea Lui. Nu puteau sa apara asa, din neant, atat de ordonate, facute cu intelepciune!
Evident, aceasta asa-zisa structura nevazuta a materiei e creatia Lui, dar sunt doar imagini, iluzii ]n mintea noastra, nu exista în realitate.
|