... precum spun Sf Parinti este important la batrinete sa nu ajungem un putregai.
Cu alte cuvinte, daca Sfintii Parinti spun asta ar însemna ca batrânetea e inevitabila.
Nu stiu de unde e luata, se pare ca sunt mai multi de aceeasi parere. Ea se refera la uzura spirituala a fiintei umane, care prin slujirea patimilor îsi toceste mintea si simturile iar trupul devine un lacas al pacatului.
În mod universal, se considera ca batrânetea e ceva inevitabil dar nu înseamna ca e adevarat.
Apoi mai inteleapta vorba nu putea fi. Asa este si de fiecare in parte depinde acest lucru. Multi spre varsta a treia se lumineaza si se intaresc sufleteste intru dragoste de Dumnezeu. Si apoi ce inseamna batranetea ? Viata este un tot unitar, cu inceputul si sfarsitul ei. Sfarsitul din asta lume poate veni la orice varsta. In si prin batranete se contabilizeaza cele primite si dobandite intru fiinta noastra. De modul nostru de a trai, suma contabilizata, va fi mica sau mare si Doamne fereste, zero.
Fiinta umana este în afara timpului. 15, 40, 80, 100, 1000, 1000000 de ani nu trebuie sa însemne o degradare nici a spiritului nici a trupului.
Cu voia Domnului vom imbatrani...pt ca de la Adam incoace asa a hotarat Tatal Ceresc.Stiti voi de ce . Omul imbatraneste si moare dintr-o necesitate interna ,inscrisa in cromozomii celulelor.Deci moartea este si ea inclusa in patrimoniul genetic al omului. Asta despre trup. Despre suflet cred ca si el se maturizeaza dar ,ati observat ca nu imbatraneste. Cel putin asta am constatat eu care ,am deja 52 de ani.Si ar ami fi ceva..nu batranetea trupului imbatraneste sufletul ci pacatele .Pentru ca am intalnit oameni tineri cu suflete batrane si garbovite de indoieli si teama.Asa ca va doresc sa imbatraniti frumos si trupeste si sufleteste , cu credinta in Domnul.Nasterea Domnului Iisus sa va aduca bucurie si lumina in suflete.Pace voua!
Ma lasi cu cromozomii? Dupa tine, la Înviere trupurile vor fi alcatuite din cromozomi?
Uzura trupului tau e din pricina ca nu ai avut constiinta necesara sa ramâi tânar la vârsta când înca nu aparusera semnele batrânetii. Daca Dumnezeu nu ti-ar fi dat aceste manifestari ale aparentei batrâneti, ai fi crezut ca vei deveni nemuritor în starea actuala atunci si asta e fals.
Sf. Pavel spune ca carnea si sângele nu vor mosteni viata vesnica, deci trupul cu care vom petrece în vesnicie nu e cel de acum dar nu înseamna ca acest trup de acum e normal sau inevitabil sa îmbatrâneasca. Cu ajutorul lui Dumnezeu, cred ca se poate realiza o tranzitie treptata de la acest trup de carne la un trup mai spiritualizat, vesnic, fara a trece prin etapa batrânetii.
Fiindca batrânetea e un complex psihologic, ea rezida exclusiv în credinta omului ca e normal ca trupul lui sa fie batrân la o anumita vârsta. Si aceasta credinta e falsa iar tot ce e fals ne desparte de Dumnezeu.
Ce trebuie sa faca cei ce au fost surprinsi de batrânete? Sa astepte sa-i lumineze Dumnezeu, o solutie trebuie sa existe.
|