View Single Post
Vechi 15.10.2013, 00:02:56
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Imi pare rau (chiar imi pare), antiecumenism, se vede ca nu citesti literatura.
Dar lasa-i macar pe altii.
Nu putem citi mereu doar carti teologice (noi, ceilalti). Daca tu poti.. Foarte bine (pentru tine - sper cel putin).

Nu sunt de acord cu interpretarile pe care le postezi.
Pot spune ca am avut o faza cand m-am uitat pe diverse situri de 'fani' Harry Potter si nu am gasit aberatiile culese de acesti autori, nici chiar la copiii care postau.

Este o aberatie sa vrei sa deschizi o scoala de magie inspirata de Harry Potter, cand din carti reiese clar ca nu pot fi magicieni decat cei nascuti cu acest dar.
Poate fiecare gaseste intr-o carte ce se potriveste cu ce il intereseaza si atrage pe el. Pe cei care sunt atrasi de ocult ii atrage partea magica, pe cei credinciosi ii atrage partea crestina. Pe toti acesti critici ferventi eu ii banuesc de atractie fata de magie, care se manifesta negativ (adica sunt contra).

In ceea ce priveste interpretarea morala, este de asemenea o aberatie sa spui ca HP proneaza nerespectarea regulilor. E ca si cum ai spune ca Iisus ne cere asta, pentru ca spune sa nu urmam litera ci duhul legii...
Unde anume scrie in carte sa nu ne para rau cand facem ceva rau? Este exqct invers. Singurul lucru, scrie, care l-ar mai fi putut salva pe Voldemort ar fi fost Cainta. Cand Harry ii spune asta el este f mirat...

Pune mana si citeste-o, daca vrei sa o critici. Din doasca in doasca. Dupa aia mai vorbim, daca vrei.

Last edited by Fani71; 15.10.2013 at 00:10:23.
Reply With Quote