Citat:
Īn prealabil postat de Fani71
Sigur, Harry Potter este si vrajitor.
Insa o tin pe a mea, vrajitoria este o matafora literara. Cartile din seria Harry Potter nu indeamna la magie, nu contin o atmosfera oculta, 'ezoterica'. Lumea vrajitorilor o oglindeste pe a noastra, este un mod de a privi lumea noastra in oglinda altor obiceiuri si practici -) un procedeu literar de asemenea raspandit. (A se vedea felul in care se practica o critica socala sau filozofica in literatura prin aparitia 'bunului salbatic', care vedea lumea noastra cu alti ochi; sau a se vedea o carte ca Guliver, unde lumile in care ajunge Guliver oglindesc problemele lumii noastre.
Un cititor inteligent stie sa citeasca printre randuri si intelege asta.
Da, un copil poate sa nu inteleaga. Dar nu este o carte petru copii ci pt adolescenti si oameni maturi.
|
-pai da dar cartile si filmele cu Harry Potter sunt citite si vizionate de o gramada de copii care sunt influentati in rau,atrasi de magie,si ei vor sa aiba puteri,....
"Bradley Winters (11 ani), si-a cheltuit banii de buzunar exact la miezul noptii de 8 iulie, cumpãrīndu-si “Pocalul de Foc”, de asemenea el si-a creat propriul sãu club numit “Potterienii”, pentru distrugerea lui Iisus (…). Suma de 66,6 dolari(!) e oferitã ca premiu oricãrui membru care acceptã sã blasfemieze numele lui Iisus si sã-si facã semnul fulgerului pe frunte ( adicã: lumina ce lumineazã “strīmb”sinonimã cu influenta sau lãsarea īn voia Satanei). El afirmã: “cīnd mã voi face mare as vrea sã īnvãt despre necromantie putīnd īn acest fel sã invoc “marii”demoni de pe pãmīnt.”
Redãm īn continuare unele comentarii tipice ale copiilor care au citit toatã seria de cãrti dedicatã lui Harry Potter:
1. O fetitã de 12 ani scrie: “Am citit toate cãrtile de 3 ori.
Cīnd le citesc cãlãtoresc īntr-o lume magicã. As vrea sã devin si eu vrãjitoare.”
2. Un bãietel de 10 ani afirmã: “E posibil ca īn apropierea casei sã existe un oras (…) īntreg de vrãjitori. Doamna de peste drum e putin cam ciudatã, poate cã si ea e vrãjitoare”
3. O fetitã de 9 ani zice: “
Sunt o cititoare īnfocatã a lui Harry Potter si as fi vrut ca īn lumea noastrã sã existe magie”
Consecintele povestilor lui Harry Potter
1. Familiarizarea tinerilor cititori cu vrãjitoria , ocultismul si demonologia."
http://carteromaneasca.wordpress.com...ul-diavolului/