Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Ovidiu, se vede ca esti tanar, de nu intelegi. Timpul se folosea mai cu folos de catre oameni in acele vremuri grele, comuniste, in care nu aveai libertate si in care Partidul incerca sa te inoculez cu teoriile lor stupide; din fericire, insa fara mare succes. Deci nu oranduirii comuniste i se datoreaza acest lucru, ci educatiei de acasa, care, oricum o iei, tot crestina era.
Daca esti cumva inclinat sa crezi ca datoram ceva comunistilor, atunci iti spun raspicat, ca nu le datoram nimic; ei doar au luat si si-au insusit ce nu era al lor; au mintit cu nerusinare si s-au comportat ca si cum ar fi fost stapani. Din pacate stilul lor se perpetueaza la unii. Dupa acest comportament ii recunoastem pe cei, care sunt urmasii lor, ai comunistilor.
Scuze de off-topic!
|
Aveam eu niste rude,atei cu toata familia lor,citeau si ei:almanahuri umoristice sau intamplari paranormale.
Culmea era ca faceau colectie de carti bune,pe care nu au avut timpul sa le citeasca niciodata si nici nu doreau sa-mi imprumute vreo carte;ma lasau sa studiez compendiul de anatomie numai acolo pe loc fara sa-l iau acasa,ca la biblioteca publica :)
Mai aveau si 3 birouri in fiecare camera,birouri care foloseau la orice altceva decat la studiat,scris sau citit;fetele lor isi puneau bijuteriile si cosmeticele in sertare.
Cat nu m-am rugat sa-mi dea si mie unul pt ca invatam mereu pe masa de bucatarie...Ei as,ce isi scricau decorul in casa,asa pt un moft de-al meu?
Cam asa imi amintesc eu oamenii din communism,niste parveniti ai sistemului,niste inculti cu aere care pozau in ceea ce nu erau,cred ca nici lor nu le venea sa creada ce noroc daduse peste ei sa fie promovati asa in ignoranta lor!
Toti baietii care veneau in vizita la fetele lor ramaneau foarte impresionati de biblioteca uriasa,intesata cu titluri renumite,imaginea birourilor in fiecare camera...Vai ce familie studioasa de la mic la mare!
Studioasa,studioasa atat de studioasa incat au dat examenul de Bac si au terminat liceul la seral odata cu copiii lor,cred ca-i fortasera la serviciu...