View Single Post
Vechi 20.12.2007, 12:55:59
C-tin C-tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de viviana
Buna dimineata! am o intrebare pt cine ar putea sa imi dea un raspuns. in familia mea o sora a mamei mele foarte tanara atunci ,avea in jur de 20 ani,(acum 35 ani)s-a sinucis,ingurgitand un fel de insecticid ptr. flori,motivul fiind acela al unei mari iubiri, aceasta soldandu-se cu o sarcina nedorita.si asa ,baiatul ,din cate stiu a refuzat s-o ia de nevasta,ea nereusind sa suporte o eventuala mare rusine ,pe atunci, a recurs la acest gest cumplit.a fost mare durere in familia mamei mele,bunica mea, adica mama mamei mele inbolnavindu-se f grav din acest motiv.As vrea sa pot sa ii scot sufletul din intuneric, spuneti-mi va rog este vreo posibilitate? ma framanta mult acest lucru, cum as putea s-o ajut?
mereu o pun pe pomelnic la Sf. Liturghie, o ajuta cu ceva? Se fac cumva rugaciuni speciale? multumesc anticipat.
E frumos ca te preocupa soarta sufletului matusii tale.
Insa dupa Canonul Ortodox, Biserica Ortodoxa este oprita de a se ruga pt sinucigasi.
Dar tu acasa, in particular te poti ruga. Roaga-te in taina, cu frángere de inima si cu nadejdea si credinta ca esti inaintea lui Dumnezeu si te aude. Mai ales ca esti rudenie cu ea. Insista in rugaciune si intr-o viata ortodxo plina de virtuti bune, fapte bune intru pomenirea mortilor din neamul tau si Dumnezeu nu va lasa fara raspuns rugaciunea ta.
Imi aduc aminte ca Parintele Porfirie sfatuia in astfel de cazuri "Sfinteste-te pt tine insuti si prin tine se vor sfinti si altii".

Reply With Quote