View Single Post
  #87  
Vechi 11.10.2013, 08:42:15
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.920
Implicit

Serviciile secrete rup tăcerea în cazul Roșia Montană

“Problematica Roșia Montană este extrem de complexă și vizează un lucru esențial; interese străine de România.
Dacă nu se-nțelege acest lucru, înseamnă că nu s-a’nțeles nimic. România, din punctul meu de vedere – și în atâția ani de profesie în care am soluționat multe cauze economice mi-am dat seama -, este, de douăzeci de ani, într-un război economic în care pierde bătălie după bătălie, iar Roșia Montană nu face excepție de la această regulă”, Procuror militar col. (r) Gheorghe Oancea.
Articolul integral poatefi citit AICI
—————————————————–
“Raportul Instititului Geologic al României a fost constant împotriva formei actuale a proiectului și pentru neacordarea avizului de mediu. A fost un hiatus pe care îl vom analiza, când fostul director general a modificat afirmații din echipa care s-a deplasat pe teren timp de patru zile, timp în care nu se pot cartografia geologic, investiga 363 de hectare. Deci nu se putea investiga pe baza unei excursii de patru zile că nu există fracturi și fisuri sub acel uriaș bazin de decantare”, a explicat Marincea.
“Susțin cu argumente științifice că modul de prezentare a analizelor de către companie este viciat. Nu este un organism al statului român care să verifice aceste analize”, a mai spus directorul general al Institutului Geologic Român care a pledat pentru o lege a serviciului geologic.
Articolul integral poatefi citit AICI
—————————————————-
Ștefan Marincea a explicat, în exclusivitate pentru ZIUAnews, modul în care au fost diluate conținuturile de metale, în analizele pe care reprezentanții companiei canadiene le-au arătat autorităților române. Potrivit directorului general al IGR, cei de la RMGC au dus la laboratoare mostre de aur și argint preluate din filoanele de cuarț, cu scopul de a „dilua” cantitățile celorlalte elemente chimice, despre care se spune că sunt mai valoroase decât cele două metale prețioase. Așa se face că, în 365 de probe, elementele importante precum stibiu, bismut și plumb apar sub limita de detecție.
Articolul integral poatefi citit AICI
——————————————————
Cele mai importante comori geoarheologice miniere de la Roșia Montană, argumente vii indubitabile ale originii poporului român, sunt tocmai aceste obiective preconizate a se exploata în cadrul noului proiect minier, avertizează prof. cons. dr. Ioan Mârza, dion cadrul Departamentului de Geologie al Universitatii “Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, în cadrul unei scrisori deschise adresate președintelui României, Traian Băsescu, și autorităților române abilitate să soluționeze problema Roșiei Montane.
Articolul integral poatefi citit AICI
Reply With Quote