View Single Post
Vechi 08.10.2013, 22:19:19
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Moartea nu mai este nicicum tragedie

Acolo unde Domnul ne pune, pentru motivele pe care El le cunoaște, acolo se face mântuirea noastră. Și mântuirea este (...) devenirea noastră întru ființă. Suntem pentru o scurtă durată aici pe pământ, precum am fost o scurtă durată în pântecele maicii. Am murit vieții din pântecele maicii ca să ne naștem întru această viață, care este existență; nu este încă ființă. (...)
Deci, de la început devenirea noastră întru ființă este moarte. Ne învață Domnul oarecum să tăiem coarda asta ombilicală cu lumea prin despărțirea de lume. Și atunci, moartea nu mai este nicicum tragedie, ci împlinire și slavă și, cum se spune în slujba de Rusalii, "mutare de la cele mai dureroase la cele mai bune și la viață și la împlinire". Și trebuie depășite, ne-a zis Domnul, nu disprețuite, ci însușite și depășite, toate cotingențele astea trecătoare, căci zice Domnul iarăși: "Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece". Adică, dacă tu, omule, vrei veșnicie, îți arăt Eu de ce trebuie să te alipești: de cuvintele Domnului. El are veșnicia.
(Celălalt Noica - mărturii ale monahului Rafail Noica, însoțite de câteva cuvinte de folos ale părintelui Symeon, Editura Anastasia, 2004; p. 63-64)