View Single Post
Vechi 06.10.2013, 21:16:36
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

SUSPINAREA ÎN RUGĂCIUNE CĂTRE DOMNUL A IEROSCHIMONAHULUI PARTENIE DIN KIEV

Când amărât de boală voi simți apropierea sfârșitului meu pământesc: Doamne, miluiește-mă.
Când sărmana inima mea prin ultimile ei bătăi se va tângui în chinurile morții: Doamne, miluiește-mă.
Când ochii mei pentru ultima oară se vor umezi de lacrimi la gândul, că în toată viața mea te-am mâniat, Doamne, prin păcatele și fărădelegile mele: Doamne, miluiește-mă.
Când bătăile dese ale inimii vor grăbi ieșirea sufletului meu: Doamne, miluiește-mă.
Când gălbeneala feței mele și răceala trupului meu vor săgeta cu frică pe cei din preajmă: Doamne, miluiește-mă.
Când mi se va întuneca privirea, se va tăia glasul și va împietri limba mea: Doamne, miluiește-mă.
Când năluci șii vedenii înfricoșătoare mă vor face să deznădăjduiesc în milostivirea Ta: Doamne, miluiește-mă.
Când sufletul meu, împovărat de amintirile păcatelor săvârșite și de frica judecații Tale nu va mai fi în stare să lupte cu dușmanii mântuirii mele, care se vor sili să mă tragă de partea întunericului și a chinurilor: Doamne, miluiește-mă.
Când sudoarea morții va acoperi trupul meu, iar sufletul în chinuri sfâșietoare se va depărta de el: Doamne, miluiește-mă.
Când întunericul morții va acoperi de la privirea mea tulbură toate lucrurile acestei lumi: Doamne, miluiește-mă.
Când în trupul meu vor înceta toate simțurile, vor încremeni venele și se vor împietri mușchii mei: Doamne, miluiește-mă.
Când la auzul meu nu vor mai ajunge vorbele oamenilor și sunetele de pe pământ: Doamne, miluiește-mă.
Când voi asculta judecata Ta dreaptă, care va hotărî soarta mea veșnică: Doamne, miluiește-mă.
Când trupul meu, părăsit de suflet, se va face pradă viermilor și stricăciunii și în sfârșit toată alcătuința mea se va preface în scrum: Doamne, miluiește-mă.
Când glasul trâmbiței îi va trezi pe toți la cea de-a doua venire și se va deschide cartea faptelor mele, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul robul Tău (prenumele). În mâinile Tale Doamne îmi dau duhul meu. Amin.