View Single Post
Vechi 06.10.2013, 00:09:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Comentariu scris de Copilul Cel Istet
2012-02-01 10: 24:09
RE:
Pot continua dialogul cu tine si in urmatoarele 7 zile, dar ma tem ca nu are absolut nici un sens. Tu nu ai nici un fel de argument in ceea ce spui. Te bazezi pe niste teorii vagi si nu aduci nici o justificare pentru ceea ce spui. Da, sunt complet impotriva pedepselor corporale, dar nu impotriva nuielei sau unei palme la fund, cand copilul are intre 0-7 ani si iese din tipar sau depaseste masura cu mult mai mult decat limitele admise.

Mai am cateva zeci de exemple, dar repet, nu are nici un rost sa mai continui discutia.

Inca ceva, ca vazusem unul din articolele pe tema asta "nici un copil nu merita nuiaua". Nu am sa zic decat atat: intentia acestui grup este nobila, dar scopul nu scuza mijloacele si nu orice solutia da randament. Asta e un adevar. O asemenea organizatie trebuie sa se concentreze pe problema adevarata: VIOLENTA in familie, lipsa de educatie a parintilor, parinti care sar peste alte etape si trec direct la palme si pumni (sau chiar la "nuia") si asa mai departe. Nu sa scoata nuiaua de tot din context. Este nebiblic si orice este asa va fi sortit esecului mai devreme sau mai tarziu. N-am chef de argumentari, fiecare din noi va afla pana la urma.

"De exemplu, japonezii sunt foarte politicoși și foarte atenți cum se comportă cu cei din jur. Aceasta se datorează faptului că sute de ani, populația lor a fost organizată pe grupuri de câte cinci familii și dacă un singur individ dintr-o familie se purta incorect sau aducea o ofensă de orice fel seniorului local, toți membrii celor cinci familii erau executați. Cu asemenea „stimulent”, nu e de mirare că toată lumea avea grijă ca nimeni să nu facă vreo prostie. „Lecția” respectivă are și azi efecte!"

"Edgar Howe spunea: „Pentru (orice) om, o sperietură zdravănă valorează mai mult decât un sfat bun”, iar un proverb japonez zice: „Dacă-ți iubești copilul, bate-l; dacă-l urăști, dă-i să mănânce mult.”"

Comentariu scris de gigi
2012-01-31 18: 42:47
Atata filozofie
Atata filozofie bai nene. De sofisticate ce sunt metodele astea care ni se tot baga in cap, copiii devin din ce in ce mai retardati, obraznici, rai, nesimtiti, needucati etc.

De bine de rau, cate o nuia pe fund din cand in cand, atunci cand e indreptatita bineinteles, a facut minuni pentru generatiile anterioare care au fost total opusul copiilor de azi. Copilul nu intelege oricat o arzi tu psihologic cu el. Un mic contact fizic il disciplineaza mult mai eficient si primeste ,,educarea'' mult mai eficient.

Nu, n-am fost traumatizat in copilarie sau ceva. Am mai luat-o si eu din cand in cand pe cocoasa, ca tot omul. Si-mi place sa cred c-a avut efect. Nu in sensul ca m-a determinat sa scriu aceste randuri

Ma intreb daca imi veti publica commentul ca vezi Doamne instig la violenta sau ceva ...

Comentariu scris de Lambda
2012-01-31 22: 00:52
istoria
E interesant cum cei care pretind ca au o educatie aleasa si anumite principii sanatoase, au primit pedeapsa fizica in copilarie (si nu ma refer la batai cu furtunul etc., ci la o palma la fund). Accepta rezultatul dar nu si algoritmul. Acum asistam consternati si cu pareri contradictorii la actiunile copiilor celor din vest care au crescut "cu o treapta a valorilor" mai sus, adica asa cum vrem noi sa-i crestem acum. Deschideti ochii oameni buni. Nu suntem roboti, nu avem copii roboti, deci nu exista reteta prescrisa de medic pentru toti copiii.

Comentariu scris de cita
2012-02-01 11: 32:40
rezultatele educatiei antiautoritare
In 1982, am fost prima oara la verii mei din Germania.
El roman, ea nemtoaica! Aveau o fetita, ca si baiatul nostru.
Cat am stat acolo a mancat pe planul de lucru al bucatariei, niciodata cu noi la masa, agasata ca vorbim romaneste! Daca intram in camera, pleca si trantea usa. El, tatal, ne-a explicat ca repecta deciziile fetii, ca ei abordeaza educatia antiautoritara! Ne-am mai revazut si in alti ani dar lucrurile nu se schimbasera. Acum era de vina adolescenta...
El a murit saracul, de inima. Banuiesc ca venit din Romania si fiind fiu de general... nu a prea iubit educatia anti!
Ea a ramas singura intr-o relatie oribila cu fiica ei pana in ziua de azi! Fata e azi coordonator de zbor, o munca f. stressanta. E foarte capabila d.p.d.v. profesional insa in rest...
Lipsita total de educatie... divortata deja dupa 8 luni de casatorie si un copil facut din amor nebun care s-a stins de cum au locuit impreuna!... haotica si ostila mamei ei care traieste singura, bolnava si care daca vrea sa o vada trebuie sa vina sa ii ia si copilul de pe cap!
Si asta pentru ca nu are chef!
Cam asa a sfarsit respectul pentru "ce vrea copilul"!
Nu sunt pentru pedeapsa fizica a copilului dar fara autoritate ... nu iese nimic!
Copilul trebuie sa stie ca exista reguli! Viata e plina de reguli, de legi!
deasemenea lipsa competitiei in scoala o gasesc absolul neproductiva!
In fine... sunt de moda veche... Sunt veche

2012-02-01 15: 41:20
RE: situatia pe vazute
Mai Tzompi, ne intelegem ca nuca in perete.

Eu cred ca nu este benefica nici un fel de violenta fizica impotriva copilului. Cu atat mai putin o palma peste cap, indiferent de varsta. Cred ca cea mai mare sansa de a-i pune bazele educatiei o ai intre 0-7 ani. Cu cat mai mult reusesti in aceasta perioada, cu atat mai mari sanse ai sa continui relatia armonios si dupa ce copilul pleaca la scoala si incepe sa vada si alte "modele", diferite de familia lui si parintii sai. In curand va vedea copii fumand, altii mintind si altii furand, altii lovind alti copii, scuipand profesoara si asa mai departe. Va pleca din lumea protejata unde (zicem noi) nu vedea asa ceva la parintii lui. Copilul se va intoarce la tine cu incredere si va dialoga cu tine pe temele acestea doar daca ai construit cu atentie ce trebuia construit in primii lui ani din viata.

Si ce am mai spus este ca, acesti primi ani din viata, UNII copii si in ANUMITE situatii extreme (limita) merita o nuia la fund.

Si sa-ti mai spun ceva. Imagineaza-ti ca ai fost ferm in majoritatea cazurilor. Ca, copilul tau stie cand e joaca, cand e gluma si cand e serios. Si ca stie ca in general, ceea ce spui, aia faci. Si imagineaza-ti ca stie despre situatiile extreme in care nuiaua si-ar face locul in educatie. Pot sa pun pariu ca 8 copii din 10 nu te vor pune la incercare! Vor avea incredere in tine, vor sti ca ii iubesti prea mult, si esti implicat prea mult, si ca le-ai oferit atata dragoste si atentie, si ai facut atatea programe si jocuri cu ei si te vor vedea super eroul vietii lor, incat sa-si dea seama singuri ca e cu adevarat important si serios ce le-ai spus despre cazurile in care vei folosi nuiaua! Si iti garantez ca nu vei ajunge s-o folosesti! A fi dispus sa pedepsesti si a vorbi cu copilul deschis despre pedepse si consecinte nu inseamna sa se si ajunga acolo! Dar vad ca nimeni nu mai poate disocia chestiile astea. Toti confunda nuiaua si pedepsele - cu cele pe care le-au trait ei, violente si fara motiv.

2012-02-01 17: 29:47
Vezi - nu stii despre ce cazuri este vorba pentru ca nu ai avut un copil care sa-ti arate cand e cazul sa folosesti nuiaua Si cuvantul "pocnit" deja imi suna prea dur, de aceea pentru mine "nuiaua" este exact ceea ce este potrivit.

Si sa nu uitam ca pana la urma chiar transmitem o gena copilului. Si Dumnezeu spune asta, si stiinta. Copilul are un caracter, unic. Unele familii sunt "binecuvantate" cu copii cuminti, ascultatori, iubitori si asa mai departe. Alte familii, cu alt gen de copii.

2012-02-02 11:07:57
Deci punctul 2 valideaza teoria ca parintii copiilor care au pus brusc si cataclismic Romania pe butuci n-au stiut sa-i creasca, iar motivul este comunismul. Dix it ! =)))))))

Eu am numit nuiaua nuia, nu violenta atentuata. Am explicat in sute de comentarii ca zilnic fiica noastra trece singura prin dureri mai mari decat o nuia (exemplu foarte recent, ieri am fost s-o iau de la gradinita si cand s-a urcat in masina a tras un ditai capul in caroserie de o durea si de dimineata cand s-a trezit si ma punea sa ma uit daca are vreo vanataie =)))) ).

Nu durerea nuielei va fi vreodata problema, ci sa i-o dai pentru un motiv invalid, gresit, fals, ridicol, minor.

Eu am scos din calcul absolut orice absurditate care in Romania este dusa la rang de greseala capitala: nu stai frumos la masa, ai dat mancare pe tine, nu ti-ai facut temele, etc. Pentru mine astea nu se incadreaza absolut deloc la categoria "nuia". Eu am zis clar si raspicat: as folosi "nuiaua" ca sa-i "salvez viata". Acum, pentru ca eu cred in TRUP si in SUFLET, e evident de ce foarte multa lume nu intelege parabola. Eu cred ca o usturime a fundului (culmea, nu e ciudat si de ce e este aleasa fix partea corporala care a generat expresia "ma doare-n fund", adica zona cel mai putin sensibila si șoricoasa a corpului?) care poate salva sufletul FARA sa fie nevoie sa usture si sufletul este mult muuuuult mai buna decat o USTURIME a sufletului care sa salveze trupul. Trupul si placerile lui se duc, cat de repede, in țărâna, de unde au venit. Ramane sufletul si modul in care l-ai modelat. Daca ti-ai schingiuit sufletul de dragul trupului, am o veste pentru voi: TRUPUL SIGUR MOARE. Despre suflet nu s-a dovedit inca, ca ar muri

Asa ca fiecare sa faca ce vrea el cu trupul lui si al copiilor sai. Eu sunt de moda veche asa ca doamna Cita