Citat:
În prealabil postat de antoniap
Bine, dar poate citeste si cineva care nu s-a casatorit inca...
Ma bucur ca adaugi sare si piper in aceasta discutie. Da, de ce sa ne ascundem dupa deget. Vorbeam despre cei care au si alte handicapuri morale pe langa impotenta. Vorbeam despre cei care nu-si asuma duhovniceste astfel de probleme. Daca ai fi pentru o luna femeie, ai avea mai multe sanse sa intelegi.
Intr-o astfel de situatie, o femeie trebuie sa lupte calugareste cu propriul trup si n-o povatuieste nimeni cum sa lupte in mod concret. Gaseste ironii si batjocura peste tot. Rar gaseste un sfat mai util.
Una e sa te duci la manastire si sa stii ca trebuie sa lupti prin post si rugaciune cu trupul tau si alta e sa gatesti bine, sa stai in mijlocul lumii si sa mai mergi si la petreceri, pozand in doamna fericita.
In schimb. daca admiti ideea ca aceasta e o cruce, mai citesti si despre viata calugareasca, da, crucea se mai usureaza.
|
Stiu ca nu aveti nevoie de parerile mele, dar sa-mi vorbersc in barba spunindu-mi parerea nu-mi este interzis.
Altfel spus, cred ca esti aproape de realitate... desi nici opozantul tau nu este prea departe.
Diferenta intre voi este de masura .