View Single Post
Vechi 24.09.2013, 11:43:43
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Din nou te invit să studiezi catehismul ortodox: http://www.credo.ro/catehism2.php?q=17

17. Cine poate sa talcuiasca fara greseala Sfanta Scriptura?

Numai Biserica poate sa talcuiasca fara greseala Sfanta Scriptura, pentru ca numai Biserica este pazitoarea, talcuitoarea si propovaduitoarea fara gres a Descoperirii dumnezeiesti. .... Asadar numai aceia care au primit putere, incuviintare si insarcinare de la Biserica si numai in numele Bisericii pot si au dreptul sa talcuiasca izvoarele Descoperirii dumnezeiesti, adica Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie.

ps: Deci cine emite păreri propii?
ai dreptate partial. Intradevar, doar Biserica are dreptul si poate sa talcuiasca corect Biblia. Insa eu nu neg ca exista o Sfanta Traditie. In schimb am dubii cu unii din parintii Bisericii (mai bine spus invataturile lor). Sa-ti dau un exemplu: vamile vazduhului. Unii parinti zic ca exista, altii nu.Asa ca cine din acesti "sfinti" parinti au dreptate pentru ca ceea ce sustin ei se bat cap in cap? Cum mai pot eu sa am incredere in invataturile lor, care nu au argumente biblice?

Citat:
Tu ai dreptate, atâta timp cât te bazezi numai pe versetele bilblice sfidând Sf Tradiție și sfinții părinți. Sunt atâtea confensiuni care știu pe de rost Biblia și citează din Biblie. Te întreb dacă le este de folos?
nu, pentru ca au anulat Sfintele Taine, interpretand eronat versetele biblice
Reply With Quote