Citat:
În prealabil postat de stefan florin
ok! Tu crezi in inmultirea prin cuvant?
ps: daca DA, atunci la ce a mai pus Dumnezeu la oameni, aparatul reproducator?
|
Am remarcat, de când am impresia că trăiesc pe lumea asta, că mai toate viețuitoarele cunoscute (exceptînd câteva feluri de păsări și ființe acvatice, precum și unele insecte și flori) se înmulțesc pe cale sexuală, prin intermediul organelor genitale.
Mă gândesc că nu și-au fabricat singure organe, din dorința de a-și procura plăcere. Pesemne că le-o fi creat așa Dumnezeu. Iar varianta că așa le-o făcut dracu pică, întrucât dracu nu poate crea nimic, decât zarvă și dihonie.
Acuma, unii pudici sunt așa de hotărâți să distrugă orice reprezentare a organelor genitale din mintea omului, încât pot spune, sub acoperirea unor nume sonore, că de fapt diferențierea sexuală a ființelor e doar așa de formă, din rațiuni probabil estetice. Ori că omul nu a avut inițial aparat genital și doar după cădere i-o fi crescut etc.
Dar oare de ce s-au rușinat Adam și Eva în Eden? De ce s-au acoperit ei cu niscaiva frunze? Că doar nu aveau iluzii perceptive ori halucinații de la etnobotanicele din acea mare Grădină... Evident că văzuseră ei ceva după mușcătura aia blestemată, le-o fi venit vreo poftă și, lovindu-se de oarecare conștiință a opririi le-o fi fost, firește, rușine (care simțământ ascunde întotdeauna în spatele ei frica, frica de pedeapsă - nu neapărat sub forma bătăii sau omorîrii ci chiar în forme nesfârșit de blânde; însă pedeapsă, pierdere nedorită, ceva...).
Pe de altă parte nu este exclus (dar asta ne pot tâlcui doar oamenii duhovnicești) ca Dumnezeu să înmulțească oamenii prin Cuvânt. Dumnezeu poate orice, orice e compatibil cu Planul Său și cu Ființa Lui de Iubire.
Însă eu cred că omul e făcut din ziua a șasea a Facerii cu aparat genital, că sexualitatea e calea consacrată de la bun început pentru înmulțirea oamenilor și că da, în Împărăția lui Dumnezeu oamenii vor avea altceva de făcut decât sex, nici nu se vor însura ori mărita; ordinea acelei Lumi ne scapă, cred, fiind ținută tainică de Însuși Dumnezeu.
P.S. Oamenii cu grave probleme sexuale (psihice, probleme sufletești legate de universul sexualității) emit o varietate uimitoare de bazaconii, indiferent cât sunt de inteligenți, de culți, de evlavioși etc. Așa e nu numai cu sexualitatea ci cu orice alt aspect al vieții unde o persoană are anumite inhibiții ori blocaje ori pur și simplu incapacitatea personală de procesare. Unii, de pildă, găsesc imposibil să ai vreo avere, dorind să trăiești în copaci (tu, că ei vor sta mereu la computer și vor perora strălucit pe tema asta). Alții vor să mori tu și copiii tăi și să se stingă neamul tău în veci, refuzînd de pildă vaccinarea sau alte măsuri medicale.
O pohtă abisală de dominație și ucidere lucrează în fiecare om și trebe doar prilejul, cât de mic, să i se ridice profilul în toată monstruozitatea lui ori, măcar, un mic steguleț cu cap de drac rânjit desenat pe la colțuri... Tocmai pentru ca dihania asta să nu strivească lumea, omenirea a practicat dintotdeauna diverse forme de exorcizare și ținere în frâu a omului, culminația fiind atinsă de Biserică (în numele Căreia, din păcate, a curs însă mult, prea mult sânge în ultimii două mii de ani;
în numele Ei dar
nu din cauza Ei.).
Ce vrei, pe lume încape atâta varietate câtă îngăduie Bunul Dumnezeu. Să ne deprindem cât mai repede cu asta, dacă voim să avem parte de Împărăție, într-o bună zi...